h

SP Den Haag krijgt nieuwe fractievoorzitter

24 juni 2019

SP Den Haag krijgt nieuwe fractievoorzitter

Foto: SP

Op 4 juli a.s. zal SP-fractievoorzitter Hanne Drost haar functie als fractievoorzitter neerleggen. Haar werk voor de SP-Tweede Kamerfractie in combinatie met het fractievoorzitterschap met één zetel in de Haagse gemeenteraad is voor haar niet goed meer te combineren.
Drost: ‘Ik ben bevoorrecht en dankbaar dat ik sinds september 2017 als fractievoorzitter deel heb mogen uitmaken van de Haagse gemeenteraad. Ik vertrek uit de raad, maar zal zeker de politiek en de SP niet verlaten. Ik blijf werkzaam voor de SP-Tweede Kamerfractie om daar te strijden voor een socialer Nederland’.

Lesley Arp (nr. 2 kandidatenlijst) zal de functie van Drost overnemen. Arp: ‘Ruim tien jaar geleden streek ik als student neer in het Laakkwartier en raakte ik verknocht aan Den Haag. Kort daarop werd ik actief voor de Haagse SP. Ik vind het een grote eer en verantwoordelijkheid om, na jarenlang vooral achter de schermen en op straat politiek actief te zijn, het stokje van Hanne over te nemen. Met onze fractie en een strijdbare groep vrijwilligers hoop ik eraan bij te dragen dat Hagenaars en Hagenezen die zich in de steek gelaten voelen door de politiek en gemeente de komende jaren meer gehoord worden in ons stadhuis.’

Arp is sinds een jaar fractievertegenwoordiger in de Haagse raad en voerde namens de SP het woord op de thema’s wonen en stadsontwikkeling. Daarnaast werkt zij parttime als redacteur voor SP-ledenblad de Tribune.

U bent hier