h

Vestia-directeur noemt eigen huurwoningen in Duindorp schimmelwoningen

11 juli 2019

Vestia-directeur noemt eigen huurwoningen in Duindorp schimmelwoningen

Foto: SP Den Haag

Uit de serie ‘Opstandelingen’ van NPO2 werd op 10 juli de aflevering ‘Duindorp voor de Duindorpers’ uitgezonden. Naast de thema’s racisme en stigmatisering, kwam ook het gebrek aan betaalbare woningen in de wijk ruimschoots aan bod. Ronduit verbaasd was de Haagse SP-fractie door een uitspraak van een Vestia-directeur in de uitzending, die erkende dat zijn corporatie schimmelwoningen beheert in de wijk. Fractievoorzitter Lesley Arp: ‘Vocht en schimmel zijn een aanslag op de gezondheid van huurders. Het is bizar dat Vestia de aanwezigheid van schimmel in huurwoningen normaliseert.’ 

De directeur van Vestia reageerde op de ervaringen van een huurder aan de Pluvierstraat, die aangaf te kampen met gezondheidsklachten door hardnekkige schimmel in haar woning. De muren in de woning zouden bovendien gemakkelijk afbrokkelen; iets ophangen aan de muren is dus niet mogelijk. De huur voor deze woning zou 596 euro bedragen en de bewoonster heeft recentelijk nog een huurverhoging gehad.

De SP vindt dit onacceptabel en heeft daarom op 11 juli schriftelijke vragen gesteld. Arp vraagt aan het college hoeveel klachten bekend zijn over vocht en schimmel in Duindorpse huurwoningen, en of ze Vestia gaat bewegen tot het aanpakken van de schimmelwoningen aan de Pluvierstraat.

 

U bent hier