h

SP: ‘Onderzoek alternatief voor Haagse najaarskermis’

6 september 2019

SP: ‘Onderzoek alternatief voor Haagse najaarskermis’

Foto: FaceMePLS / Wikimedia Commons

Van 14 tot 25 september vindt de laatste najaarskermis op het Malieveld plaats. De SP fractie in de Haagse gemeenteraad wil dat het college in overleg treedt met de kermisexploitanten over eventuele alternatieven. SP-fractievertegenwoordiger Rick Hoefsloot: “Het nieuws dat dit de laatste najaarskermis zou worden, kwam voor de kermisexploitanten als donderslag bij heldere hemel. De gemeente is niet op voorhand met hen in overleg getreden over alternatieve locaties en vormen. Het is nu zaak dat de exploitanten snel duidelijkheid krijgen, ik kan me niet voorstellen dat er niets mogelijk is.”

“Dat de najaarskermis in de huidige vorm op het Malieveld niet meer rendabel is kan ik begrijpen, maar waarom zou het helemaal moeten verdwijnen? Vroeger werd de Koningskermis bovendien op het Lange Voorhout gehouden”, aldus Hoefsloot. De SP wil daarom weten in hoeverre het stadsbestuur heeft gekeken naar alternatieve locaties. Door de kermisexploitanten zelf wordt de mogelijkheid aangedragen voor een kermis op Scheveningen als afsluiting van het strandseizoen.

Hoefsloot geeft aan dat het opheffen van een kermis ook grotere gevolgen heeft voor de branche als geheel. “Als hier een kermis verdwijnt, betekent dit dat er een grotere druk ontstaat op andere najaarskermissen in het land. Kermisexploitanten worden zo in een concurrentiestrijd gedrukt die ze liever niet willen.” Hoefsloot waarschuwt de gemeente: “Maak de beslissing tot het compleet opheffen van de najaarskermis niet te makkelijk, in overleg met de kermisexploitanten moet er vast iets mogelijk zijn.”

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld in de Haagse gemeenteraad.

U bent hier