h

Mooie discussieavond over Energiearmoede

5 oktober 2021

Mooie discussieavond over Energiearmoede

Foto: SP

Op dinsdag 28 september organiseerde de SP Den Haag samen met Extinction Rebellion, Milieudefensie en Den Haag Fossielvrij een interessante discussieavond over energiearmoede. Steeds meer mensen gaan namelijk gebukt onder hoge energierekeningen of zetten hun verwarming uit angst voor de energierekening amper aan. Of zoals bewoonster Jolanda Meere-Nijdam uitlegde over energiearmoede in haar flat: “mijn lieve buurvrouw met drie kleine kinderen kan maar drie keer in de week warm eten omdat anders de gasrekening te hoog wordt. Hoe kan het dat mensen in een rijk land als Nederland deze keuzes moeten maken”? 

Aanleiding voor de discussieavond was het actieplan energiearmoede dat de SP Den Haag heeft geschreven en die donderdag 30 september werd besproken in de gemeenteraad. Hierin doen wij 11 voorstellen die de energierekening van die groep mensen die nu in de kou zitten doet dalen en tegelijkertijd de klimaatcrisis aanpakt.

Wij willen bijvoorbeeld dat de huren van de slechtste huizen bevroren worden, dat zonnepanelen ook op de daken van sociale huurwoningen terecht komen en dat renovaties van sociale huurwoningen worden versneld. In november wordt over het voorstel gestemd, dan is het tijd voor andere partijen om kleur te bekennen. 

Lees hier het volledige actieplan: https://denhaag.sp.nl/sites/denhaag.sp.nl/files/attachments/initiatiefvo... 

 

Reactie toevoegen

U bent hier