h

SP Den Haag presenteert concept kandidatenlijst

11 oktober 2021

SP Den Haag presenteert concept kandidatenlijst

De kandidatencommissie van de SP Den Haag, bestaande uit Sebastiaan van den Hout en Kim van Strien, presenteert met trots de concept kandidatenlijst van de SP Den Haag voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De conceptlijst wordt aangevoerd door huidig fractievoorzitter Lesley Arp, gevolgd door huidig fractievertegenwoordiger Rick Hoefsloot. Nieuwe binnenkomers in de top vijf zijn Janet Ramesar, Carla Zoutenbier en Joshua Versijde.

"We zijn trots dat we een mooie lijst en top vijf kunnen presenteren die de stad representeert," aldus Sebastiaan van den Hout. "Met deze lijst gaan we een mooie verkiezingsuitslag tegemoet."

Lesley Arp volgde in 2019 Hanne Drost op als fractievoorzitter van de SP Den Haag toen zij vroegtijdig moest stoppen. Zij voert dit keer voor het eerst de lijst aan. Lesley heeft zich de afgelopen jaren op veel verschillende terreinen hard gemaakt voor inwoners van Den Haag. Zo heeft ze zij aan zij gestaan met de bewoners van de Molenwijk die de strijd aan zijn gegaan met Vestia voor een gezonde woning zonder vocht en tocht. Recent heeft Lesley de belangen van de bewoners in Zuidwest op één gezet door samen met hen te strijden voor inspraak over hun woningen die door de woningcorporatie en de gemeente op de slooplijst zijn gezet. "Met Lesley hebben we een lijsttrekker die heeft bewezen te kunnen knokken voor en met de inwoners van Den Haag," aldus Van den Hout. "We zijn ervan overtuigd dat zij dit ook de komende jaren als lijsttrekker en fractievoorzitter fantastisch zal doen."

Rick Hoefsloot staat op nummer twee en is op dit moment fractievertegenwoordiger voor de SP Den Haag. Als fractievertegenwoordiger heeft Rick zich recent ingezet tegen energiearmoede. Met een meldpunt heeft Rick verhalen opgehaald van inwoners uit de stad die zich blauw betalen aan de energierekening of hun kachel in de winter niet meer aan durven te zetten. Samen met de bewoners van de Stieltjesstraat heeft hij bij hun verhuurder aangekaart dat er veel te veel energie weglekt in de flat. "Rick heeft zich als fractievertegenwoordiger bewezen als iemand die hoort wat er bij inwoners speelt en deze verhalen om weet te zetten in politieke ideeën," vertelt Van den Hout. "Met zijn initiatiefvoorstel over energiearmoede maakt hij heel concreet hoe we tot een rechtvaardiger klimaatbeleid kunnen komen. Met Rick op twee hebben iemand die de stad en de bewoners kent op een hoge plek."

Op drie staat Janet Ramesar. Janet heeft de laatste tijd regelmatig in de media opgetreden als vertegenwoordiger van de ouders die te maken hebben gekregen met het toeslagenschandaal. Daarnaast zet Janet zich op meerdere vlakken vrijwillig in, bijvoorbeeld voor stichting Vluchtelingenwerk. "Door haar ervaring weet Janet helaas als geen ander hoe de overheid zich tegen je kan keren," aldus van den Hout. "Janet heeft zich in de SP Den Haag bewezen als iemand die wil opkomen voor iedereen die tegenover een machtige andere partij komt te staan. Met haar ervaring weten we zeker dat dat gaat lukken."

Nummer vier is Carla Zoutenbier. Carla werkte als thuiszorgmedewerker en komt uit Duindorp. "Met Carla hebben we een kandidaat die zich actief inzet voor haar wijk, betere werkomstandigheden voor thuiszorgmedewerkers en de belangen van kwetsbaren die te weinig zorg krijgen door het beleid van de gemeente. Zo heeft ze mensen die opeens minder thuiszorg kregen en hierdoor in de knel kwamen geholpen om hun recht te halen", aldus Van den Hout. "Ze weet vanuit de praktijk wat er in de zorg speelt en hoe dit beter moet."

De top vijf wordt afgesloten door Joshua Versijde. Joshua is met zijn 23 jaar de jongste in de top vijf. Joshua is al een aantal jaar actief bij de jongeren van de SP Den Haag. Hij heeft onder meer actie gevoerd met skaters die van Den Haag de skatestad van Nederland willen maken. Ook heeft hij studenten georganiseerd die door hun verhuurder slecht werden behandeld. "Joshua representeert de jongeren in Den Haag. Hij heeft laten zien dat hij samen met jongeren problemen wilt aanpakken in de stad. Daarnaast heeft hij zich op veel verschillende manieren ingezet in Den Haag, bijvoorbeeld tijdens de acties van bewoners in Zuidwest of tijdens de strijd tegen de ratten in Moerwijk."

De top tien wordt verder aangevuld door Sander van Huffelen, Bastiaan Meijer, Inge van de Vooren, Jan Dirk van Oostaijen en Marieke Alleman. De leden van de SP Den Haag beslissen tijdens een Algemene Ledenvergadering op maandag 18 oktober over de definitieve volgorde van de lijst. Begin november wordt het verkiezingsprogramma door de leden vastgesteld.

 

De volledige conceptkandidatenlijst van de SP Den Haag

1          Lesley Arp

2          Rick Hoefsloot

3          Janet Ramesar

4          Carla Zoutenbier

5          Joshua Versijde

6          Sander van Huffelen

7          Bastiaan Meijer

8          Inge van de Vooren

9          Jan-Dirk van Oostaijen

10        Marieke Alleman

11        Marjan Vlaardingerbroek

12        Maarten van Orden

13        Floris van Dam

14        Daphne ten Klooster

15        Mehdi Rezai

16        Niels Poldervaart

17        Marije van Hell

18        Miloš Todorović

19        Leonid Levin

20        Woen Woen Lau

21        Michael Wijlhuizen

22        Neeltje Dijkstra

23        Rob Lubbersen

24        Tijmen van Wijngaarden

25        Carlo van den Aarsen

26        Nico de Kok

27        Hans Beusekamp

28        Roman van der Schaft

29        Hanne Drost

30        Bart van Kent

Reactie toevoegen

U bent hier