h

In memoriam: Hans Beusekamp

17 november 2021

In memoriam: Hans Beusekamp

Foto: SP

Gisteren bereikte ons het verdrietige nieuws dat Hans Beusekamp is overleden. Hans was al meer dan 25 jaar lid van de SP in Den Haag en een bekende voor iedereen die actief was in de afdeling. Een groot verlies.

Hans was zo'n persoon die niet op de voorgrond hoeft, maar die iedereen aan het einde van een ontmoeting herinnerde vanwege zijn markante persoonlijkheid. Hij was een trotse Duindorper met typisch Haagse humor, vaak in het dorp of op Scheveningen te vinden. De haven liet hij als oud-visser nooit achter zich. Hij was altijd geïnteresseerd in elk soort mens, zonder oordeel. Zijn overtuiging voor het socialisme sprak hij daarin uit. De SP was een groot onderdeel van zijn leven. Het afdelingspand was zijn tweede huis. Wanneer je op de woensdagmiddag zomaar binnenliep kon je er op rekenen dat Hans daar ook was, altijd wel met iets bezig dat verbeterd kon worden in ons pand.

De afdeling heeft veel aan Hans te danken. Naast het onderhoud van ons pand kon je ook altijd op Hans rekenen om faciliteiten te verzorgen, klusjes op te knappen of om met een verrassende, maar praktische oplossing te komen voor een probleem. Hij hielp altijd met het klaarmaken van de Tribunes en dook vaak op tijdens campagnemomenten om iedereen te voorzien van een lekkernij. Voor Hans ziek werd heeft hij tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen een week lang met een geluidswagen door de hele stad gereden om de boodschap van de SP te verspreiden. Gewoon door een geluidsinstallatie op het dak van zijn auto te zetten. Dat was typisch Hans, altijd praktisch en zonder poespas.

We zullen Hans erg missen.

U bent hier