h

Tentoonstelling 'Weggecijferd, Teruggevochten' in Den Haag

31 mei 2022

Tentoonstelling 'Weggecijferd, Teruggevochten' in Den Haag

Foto: SP

Weggecijferd. Teruggevochten. Zo heet het bijzondere fotoboek waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, worden geportretteerd. Vanaf gisteren, 30 mei, is de tentoonstelling 'Weggecijferd. Teruggevochten' te zien - recht voor de deur van het Ministerie van Financiën. De tentoonstelling toont acht grote foto's van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen.

De foto's, met een grootte van twee bij twee meter, geven de gedupeerde gezinnen een gezicht. SP-leider Lilian Marijnissen: 'Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van ons huidige systeem zien. Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden.' 

Ook in Den Haag zijn vele ouders gedupeerd in het toeslagenschandaal. De SP Den Haag organiseert op woensdagmiddag 1 juni om 16:15 een bijeenkomst bij de tentoonstelling om deze te openen. Tijdens deze opening zal Janet Ramesar, gedupeerde in het toeslagenschandaal, het fotoboek aan wethouder Kapteijns overhandigen. Ramesar: 'Meer dan 1000 dagen na de publicatie van de eerste meldingen moeten slachtoffers nog steeds vechten voor hun rechten. De erkenning en compensatie duurt lang. Daarom is het heel goed dat de SP aandacht blijft vragen voor alle ouders.' 

De opening van de tentoonstelling zal op 1 juni om 16:15 plaatsvinden voor de deur van het Ministerie van Financiën aan de Korte Voorhout 7. De opening zal tot ongeveer 16:30 duren. 

 

U bent hier