h

SP Den Haag steunt personeel NS

29 augustus 2022

SP Den Haag steunt personeel NS

Foto: SP

Het personeel van de Nederlandse Spoorwegen staakt door het hele land. Op 26 augustus staakte het personeel in de regio Den Haag. Een delegatie van de SP Den Haag ging bij de actievoerders op bezoek om met ze in gesprek te gaan en aan te horen wat het personeel drijft.

Ze hoorden over personeelsleden die door de stijgende prijzen elke maand de eindjes aan elkaar moeten knopen, terwijl ze gewoon werk hebben! Medewerkers vertelden daarnaast over hoge werkdruk en het wegbezuinigen van assistent-servicemedewerkers. Zo is het servicepunt op Den Haag CS al geruime tijd korter bereikbaar. 
Conducteurs, machinisten, servicemedewerkers en medewerkers van de instandhouding legden sinds 22 augustus het werk neer. Reden zijn de Cao-onderhandelingen met de directie die niets op leveren. NS-medewerkers gaven de Haagse SP’ers mee dat ze zich niet gehoord voelen, maar wel elke dag met hoge werkdruk worden geconfronteerd en iedere maand met duurdere rekeningen. Nadat eerder andere regio’s aan de beurt waren belandde de estafettestaking op 26 augustus in Den Haag. Om 4 uur ’s nachts legden de eerste ploegen het werk neer en tot vrijdag 27 augustus 4 uur ’s nachts zullen de andere ploegen volgen. 

Ondanks dat vlak voor het bezoek van de SP’ers om 13:55 de eerste trein naar Enschede was vertrokken en er verder geen andere trein reed was de sfeer op het station gemoedelijk. Ook de NS-medewerkers gaven aan zich gesteund te voelen door het publiek. 
SP’ers komen natuurlijk nooit met legen handen en hadden wat lekkers voor de stakers meegenomen. Uiteraard hadden ze ook wat leesvoer voor de actievoerders. In een speciale folder worden NS-medewerkers opgeroepen om op 17 september ook naar het Prinsjesdagprotest te komen. Hopelijk hebben de stakingen tegen die tijd geholpen en komen er op 17 september treinen vol actievoerders naar Den Haag. Op die dag zullen we als SP opkomen voor alle Nederlanders die de stijgende prijzen voelen.

Reactie toevoegen

U bent hier