h

Nieuwe rubriek: De week van SP Den Haag: De Kazerne, het Zicht en Steenzicht en re-integratie

7 november 2022

Nieuwe rubriek: De week van SP Den Haag: De Kazerne, het Zicht en Steenzicht en re-integratie

Foto: SP

Vanaf deze week zullen wij jullie wekelijks een inkijkje geven in de week van de Haagse SP-fractie.  

We vertellen bijvoorbeeld iets over de raadscommissies en raadsvergaderingen die er zijn maar het kan ook gaan over werkbezoeken die wij afleggen of de acties die wij doen met de inwoners van Den Haag. Omdat dit een nieuwe rubriek is zijn we heel benieuwd wat jullie nog meer willen weten van ons. Laat het vooral even weten in de comments of in onze DM! 

 

Onze fractievoorzitter Lesley Arp mocht woensdag over de sloop-nieuwbouwplannen voor het Zicht en Steenzicht debatteren: inmiddels een spookbuurtje, omdat het college zo snel mogelijk wil slopen. Arp vindt het onbegrijpelijk dat de coalitiepartijen het plan zo snel mogelijk door de raad willen hebben, nog voordat de raad heeft kunnen praten over onderzoeksrapport over de risico’s van de grootscheepse sloop-nieuwbouwplannen voor het gebied. Des te meer omdat dit rapport ieder moment kan komen en het de bedoeling was dat de raad hiervan kan leren en zo fouten kan vermijden. ‘Alsof we als raad voor Jan met de korte achternaam raadsonderzoeken uitschrijven, als een soort bezigheidstherapie. Dat is natuurlijk niet zo’, zei Arp in het debat. Weekkrant Den Haag Centraal schreef erover. Weg bijna vrij voor eerste ingrepen in Zuidwest (denhaagcentraal.net) 

 

Onze fractievertegenwoordiger Rick Hoefsloot had dinsdagavond een strijdbare actiebijeenkomst in de Schilderswijk. Doordat Rick samen met de bewoners van de Jacob Catsstraat actie heeft gevoerd om de woningen te renoveren heeft Staedion besloten de woningen volgend jaar aan te pakken. Maar dit is niet genoeg! De bewoners eisen huurverlaging tot de renovatie want de winter komt eraan. Meldpunt enkel glas :: SP Den Haag 

 

Ook is Rick druk bezig geweest met de ondernemers van de Kazerne in Moerwijk. Ondernemers vrezen snelle uitzetting uit de Kazerne: ‘Iedereen schrok ervan’ | Den Haag | AD.nl 

De ondernemers schrokken van het bericht van de gemeente dat zij tot en met 28 oktober de tijd hadden om een nieuw contract te ondertekenen. Hierin staat dat de contracten elk moment opgezegd kunnen worden, ook al is er nog geen sprake van sloop van het gebouw. Naar aanleiding van dit bericht besloot de SP fractie een spoeddebat aan te vragen. Dit debat, dat afgelopen woensdag heeft plaatsgevonden, werd goed bezocht door de ondernemers van de Kazerne.  Naar aanleiding van het spoeddebat heeft de wethouder beloofd de contracten tegen het licht te houden.  

 

Fractievertegenwoordiger Janet Ramesar sprak deze week in de commissie samenleving over het rapport dat de jeugdombudsman Yvonne Nas heeft geschreven over de klachten in de Jeugdzorg. De jeugdombudsman heeft in haar rapport een aanbeveling gedaan over het aanstellen van een onafhankelijke klachtbehandelaar. Deze aanbeveling wil de wethouder niet overnemen, wat natuurlijk onbegrijpelijk is. De wethouder geeft aan dat er al een klachtencoördinator is, maar die werkt voor de gemeente dus hoe onafhankelijk is dat dan? Ook sprak Janet in de commissie over het onderzoek dat is gedaan naar de effectiviteit naar de Haagse re-integratie aanpak. Zij gaf aan dat het goed is dat er geïnvesteerd wordt in mensen, maar dat het niet de bedoeling is dat mensen worden rondgeslingerd van kaartenbak naar kaartenbak. We moeten luisteren naar de mensen die een re-integratietraject volgen en hen motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Gemeente Den Haag (connectedviews.nl) 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier