h

Oproep aan sociale huurders! Wat betekent de huurverhoging voor u?

27 februari 2024

Oproep aan sociale huurders! Wat betekent de huurverhoging voor u?

Foto: SP

Vanaf juli zijn de Haagse woningcorporaties Hof Wonen, Haag Wonen en Staedion van plan de huren met 5,3% te verhogen. Huurdersorganisaties van deze corporaties hebben zich uitgesproken tegen dit plan, aangezien veel huurders deze huurverhoging niet kunnen opbrengen. Een motie van de SP die de wethouder opriep om zich solidair te verklaren met de huurdersorganisaties en dit signaal duidelijk over te brengen aan de woningcorporaties is vorige week aangenomen door de Haagse gemeenteraad.

Daarmee zijn we er natuurlijk nog niet. Volgende maand komt er een definitief besluit over de hoogte van de huurverhoging. Belangrijk is daarom dat huurders van zich laten horen!
 

LAAT UW STEM HOREN

Huurt u bij Staedion, Hof Wonen of Haag Wonen? Dan verzoeken wij u een korte vragenlijst in te vullen. De antwoorden willen we bundelen en aan de corporaties overhandigen op een actiedag tegen de huurverhoging op 15 maart. Hiermee willen we de stem van de huurders overbrengen, voordat de huurverhoging definitief wordt.

We ontvangen uw reactie graag voor 8 maart. Ook zoeken we nog enthousiaste huurders die mee willen helpen met het overhandigen van deze verhalen aan hun corporatie. Heeft u belangstelling hiervoor? Dan kunt u dat eveneens aangeven via de volgende vragenlijst:

http://tinyurl.com/bevriesdehuur

 
KOM NAAR DE ACTIEDAG 'BEVRIES DE HUUR!'

Een actiecoalitie van SP Den Haag, BPW Den Haag, Haagse Stadspartij en Wij Weigeren de Huurverhoging eist daarom meerjarige huurbevriezing, om structurele lastenverlichting voor Haagse huurders in armoede te realiseren!

Op 15 maart starten we om 10.00 bij het kantoor van Haag Wonen met speeches van verschillende Haagse huurders en de betrokken organisaties. Na het programma aan de Waldorpstraat 80 zal de eis tot huurbevriezing en een verhalenbundel overhandigd worden aan vertegenwoordigers van Haag Wonen, Staedion en Hof Wonen.

Datum: 15 maart
Tijd: 10.00 - 12.00
Locatie: Haag Wonen, Waldorpstraat 80, Den Haag

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier