h

SP onderzoekt gevolgen van verdwijnen I-D banen.

28 augustus 2008

SP onderzoekt gevolgen van verdwijnen I-D banen.

Op 1 januari 2009 stopt de subsidieregeling voor de I-D banen.
Hierdoor komen honderden mensen op straat te staan. De eerste collectieve ontslagaanvragen bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) zijn al ingediend. Bezwaren daartegen zijn verworpen.
De SP fractie van de gemeenteraad Den Haag onderzoekt momenteel wat de gevolgen zijn voor de organisaties waarbij I-D ers werkzaam zijn. Hiertoe zijn ruim 350 enquêtes naar o.a. scholen en culturele- en welzijnsorganisaties verstuurd.

De SP wil weten wat dit voor de stad betekent in het kader van de dienstverlening, maatschappelijke- en sociale ondersteuning.
“Het is van de zotte als speelvoorzieningen zoals de Haagse Hopjes, moeten sluiten omdat de I-D ers worden ontslagen. Of allerlei activiteiten (b.v. kinderopvang, theatervoorstellingen) niet meer georganiseerd kunnen worden” aldus raadslid Tymen Colijn.
“Wat het ontslag voor de mensen met een I-D baan betekent weten we inmiddels. De schrijnende verhalen en verbroken beloftes spreken boekdelen. Om het hele verhaal compleet te krijgen nu dus deze actie naar de werkgevers”

De gemeente Den Haag in de persoon van wethouder Henk Kool, legt de verantwoordelijkheid bij de werkgevers. De SP vindt dat het hier een dermate belangrijke situatie betreft dat ook de gemeenteraad en de gemeente zelf als werkgever hierin de verantwoordelijkheid moet nemen.
“De mensen met een I-D baan hebben in de loop van de tijd hun sporen verdiend en zijn in veel gevallen onmisbaar .De belofte naar regulier werk moet naar de mening van de SP uitgevoerd worden” aldus Tymen Colijn.
De uitslagen en aanbevelingen van het onderzoek zullen op termijn gepresenteerd worden.

Schriftelijke vragen, Reactie van CWI op bezwaarschriften I-D ers

U bent hier