h

Meavita belooft betere communicatie met personeel in 2009

26 januari 2009

Meavita belooft betere communicatie met personeel in 2009

Op dinsdagochtend 20 januari heeft een gesprek plaatsgevonden tussen de Actiegroep Thuiszorg Den Haag, ondersteund door de SP, en algemeen directeur van Meavita Pieter de Vente. Pieter de Vente heeft de Actiegroep uitgenodigd nadat de vragenlijst over de Haagse thuiszorg, die tevens te vinden is op de website van de SP, zijn aandacht had getrokken.

Tijdens het gesprek gaf De Vente aan zich zorgen te maken over de toekomst van de afdeling Huishoudelijke Zorg: dit is namelijk een verliesgevende tak van het bedrijf. Om mee te kunnen doen met de nieuwe aanbestedingsronde moet Meavita Huishoudelijke Zorg samenwerken met een bedrijf dat gespecialiseerd is in facilitaire dienstverlening. De Vente heeft toegezegd het personeel over 1 à 2 maanden hierover te informeren. Tevens heeft het interim hoofd Huishoudelijke Zorg, Milena Prochazka, erkend dat er problemen zijn met betrekking tot de communicatie binnen Meavita. Prochazka heeft toegezegd dat de communicatie in het eerste kwartaal van 2009 beter zal verlopen.

In de raadscommissie welke over de thuiszorg gaat, heeft Tymen Colijn de ontwikkelingen bij Meavita op de agenda van 28 januari a.s. laten plaatsen. "Er zijn veel cliënten en personeelsleden de dupe van de ontwikkelingen in de thuiszorg. Zij hebben recht op volledige en eerlijke informatie."

Zie ook ons dossier zorg.

U bent hier