h

SP treft wederom rotzooi en achterstallig onderhoud aan in Mariahoeve

20 januari 2009

SP treft wederom rotzooi en achterstallig onderhoud aan in Mariahoeve

De SP in Den Haag trok afgelopen zondag met zes mensen Mariahoeve in om te kijken of wethouder Norder zich aan zijn belofte heeft gehouden. De wethouder beloofde bewoners in september om woningen, die in aanmerking komen voor sloop, te blijven onderhouden.

De SP deed afgelopen zomer een buurtonderzoek in Mariahoeve. Veel buurtbewoners bleken ontevreden over het onderhoud van hun huis en het schoonhouden van de omgeving. Ook speelde bij veel ondervraagden de angst dat ze na de nieuwbouwplannen niet meer in hun geliefde buurt kunnen terugkeren.

vervallen gevels in Mariahoeve

Nu, 6 maanden na het onderzoek, blijkt de ontevredenheid over het onderhoud van de woningen en de rotzooi op straat niet verdwenen. Integendeel, de toestand van de woningen is er op achteruit gegaan in plaats van op vooruit. Dit wekt de indruk dat door de dreigende sloop er geen onderhoud meer word gepleegd. De SP is van mening dat dit niet kan en wil de garantie dat er tot de sloop onderhoud gepleegd wordt. De SP vindt het uiterst merkwaardig dat Vestia in andere steden, zoals Rotterdam, altijd onderhoud pleegt tot dat de bewoners daadwerkelijk hun huis uit moeten.

Daarnaast wil de SP dat er een fatsoenlijke terugkeergarantie voor bewoners komt. Bewoners zijn zeer tevreden over de locatie en willen graag terugkeren als de huizen gesloopt zijn. De plannen om er duurdere woningen voor in de plaats te zetten zijn onacceptabel. Mensen die 40 jaar met plezier in Mariahoeve wonen en niet veel geld te makken hebben ontneem je zo de mogelijkheid om in Mariahoeve te blijven wonen. De SP wil niet dat deze bewoners hoeven te wijken voor rijkeren.

beschadigingen bij de brievenbussen

Bekijk hier het videoverslag

U bent hier