h

Laatste nieuws over Meavita !

1 februari 2009

Laatste nieuws over Meavita !

Tijdens een spoeddebat 28 januari j.l. in de tweede kamer liet staatssecretaris Jet Bussemaker (PvdA) weten dat zij nog slechts voor twee weken de zorg via Meavita (landelijk) kon garanderen. Over situatie van de huishoudelijke hulp verwees zij naar de verantwoordelijkheid van de gemeenten.
De dreigende ondergang van Meavita is het gevolg van slecht management en de lage aanbestedingsprijzen bij de uitvoering van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).
In Den Haag gaat het hier om 6820 cliënten huishoudelijke hulp bij Meavita. De SP fractie is het met de wethouder zorg eens dat de huishoudelijke zorg in Den Haag, gegarandeerd moet worden.

“De situatie is zeer zorgwekkend en er moet meer gebeuren”, aldus Tymen Colijn.
“De wethouder moet zich profileren als crisisbeheerser. Hij moet alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat cliënten en werkers bij Meavita de dupe worden van een mogelijk faillissement. De SP vindt dat de zorg geen markt is. Daarom moeten we weer terug naar de oude situatie, waarbij de thuiszorg in handen van de gemeente is”. Op dit moment wordt er door Meavita gesproken over samenwerking met een schoonmaakbedrijf. “Voor de SP is het onacceptabel dat de huishoudelijke zorg verricht gaat worden door schoonmakers. Huishoudelijke hulp is meer dan schoonmaken alleen. In onze ogen is dit een uitholling van ons zo gewaardeerde thuiszorgsysteem. Wij vinden dat de zorg kleinschaliger georganiseerd moet worden. Hierdoor kan er veel meer regelmaat en controle op de kwaliteit zijn”. De lokale en tweede kamer SP fractie doen een oproep aan iedereen die zijn mededelingen over Meavita kwijt wil. Mail naar Meavita@sp.nl of sp@denhaag.nl

U bent hier