h

SP Den Haag eist garanties van wethouder voor goede thuishulp!: geen schoonmaakbedrijven in de thuiszorg

11 februari 2009

SP Den Haag eist garanties van wethouder voor goede thuishulp!: geen schoonmaakbedrijven in de thuiszorg

De SP in de gemeenteraad van Den Haag eist van de verantwoordelijke Wethouder van Alphen dat er na de gunning geen andere vorm van thuiszorg wordt ingezet. Er is veel onrust ontstaan door de mogelijke gunning van de thuiszorg aan een samenwerkingsverband tussen Meavita en Axxicom. Axxicom is een schoonmaakonderdeel van Facilicom, een servicebedrijf. Zowel Meavita als Facilicom brachten dit nieuws via hun website naar buiten. Dat dit tot slechte situaties kan leiden blijkt wel uit het feit dat het Nieuwegeinse zorgbedrijf Vitras/CMD (welke ook een samenwerkingsverband met Meavita heeft) op 10 februari 2009 meldt dat zij het zinkende moederschip (Meavita) verlaat om weer op eigen benen te gaan staan en om te voorkomen dat de schuldeisers binnenkort in Nieuwegein aan de deur kloppen.

De gemeenteraad van Den Haag is officieel nog niet geïnformeerd. De SP wil van de wethouder garanties dat er straks geen schoonmakers, uitzendkrachten of ander niet geschoold personeel bij cliënten in de thuiszorg worden ingezet.
“Huishoudelijk hulp is veel meer dan alleen schoonmaken” aldus Tymen Colijn SP raadslid.
“Wij willen dat dezelfde hulp wordt gegarandeerd en dat er geen veranderingen in arbeidscontracten met personeel plaats gaan vinden. Het wordt steeds onoverzichtelijker met wie de gemeente nu de contracten gaat afsluiten. De cliënten hebben recht op goede zorg, dit is een onacceptabele uitholling van de thuiszorg als gevolg van de marktwerking”. Andere oorzaken zijn de lage aanbestedingsprijzen en slecht management bij Meavita. ” De SP vindt dat de wethouder klare wijn moet schenken en nu de raad moet informeren over de mogelijke voorlopige gunning”.

U bent hier