h

Afdelingsvoorzitter Daan Jonas: SP-stemmers en actieve SP-leden bedankt!

8 juni 2009

Afdelingsvoorzitter Daan Jonas: SP-stemmers en actieve SP-leden bedankt!

Beste mensen,

Ik wil iedereen die afgelopen donderdag bij de Europese verkiezingen op de SP heeft gestemd bedanken voor het in vertrouwen in onze partij. Vooral dank aan alle actieve SP-leden die in de campagne dag na dag op straat zijn geweest om de SP-boodschap over te brengen!

Een hoogtepunt van deze campagne vond ik het politiek café PRIK! waar in een positieve sfeer werd gediscussieerd over Europa onder leiding van Sjaak Bral. Ook Haagse rapper Umit C rapte hier voor het eerst zijn nummer over de Europese verkiezingen. Dit sloeg zo aan, dat dit een landelijke campagnehit werd, met een professionele video.

Een ander mooi moment was het buurten met Agnes Kant. Met twintig man de buurt in om onze verkiezingskrant deur aan deur af te geven, met veel positieve reacties. De kruiwagenrace op Scheveningen en het grabbelen voor de Megastores waren ludieke manieren om onze mening over Europa over te brengen. En, zoals ik al noemde, de SP-ers die tienduizenden folders, kranten en sponsjes in Den Haag hebben verspreid. Mede dankzij hun inspanning hebben wij een stabiel verkiezingsresultaat behaald en daar ben ik trots op.

De verkiezingsuitslag sterkt ons wel in de plannen die we hebben om het komende jaar weer keihard aan de slag te gaan in Den Haag. We zullen blijven strijden voor een menswaardige zorg waarvoor we bijvoorbeeld samen met de medewerkers van Meavita hebben gestreden. We zullen ons inzetten tegen onnodige sloop en goed onderhouden betaalbare huurwoningen. Eneco moet in publieke handen moet blijven. Alle MBO-ers horen, net als alle andere studenten, ook een OV-kaart te krijgen. We willen dat mensen met elkaar leven in plaats van weg te kijken bij lastige situaties, Den Haag kan daardoor een stuk veiliger en leuker worden. Ook zetten we ons in voor meer volwaardige banen en voldoende stageplekken zodat iedereen op een goede manier een beroep kan leren.

Hierbij doe ik een beroep op iedereen die dit ook wil: doe mee, word lid van onze partij. Als je lid bent van de SP, laat me weten dat je mee wilt helpen om van Den Haag een socialere stad te maken. We kunnen alle hulp gebruiken!

Vriendelijke groet,

Daan Jonas
Campagneleider en voorzitter SP afdeling Den Haag

Ook het ijspaleis wordt klaargemaakt voor een sterke SP
Ook het IJspaleis wordt klaargemaakt voor een sterke SP

U bent hier