h

Zieke kerst…

28 december 2009

Zieke kerst…

Het gebeurt me niet vaak, maar ik viel even stil… Maken we dat ook nog eens mee, hoor ik u denken. Gelukkig duurt zo’n periode meestal niet zo lang. Meestal wordt ik dan zo boos dat ik vind dat ik er ook echt iets mee moet. Als het na vijf dagen nog niet over is heb je recht van spreken.

De kop van de AD/Haagsche Courant van 23 december is er zo één: ‘Tekort 100 miljoen euro dreigt’. De mensen die de SP zo’n beetje volgen zullen denken dat dat toch vooral geen nieuws is. Ik voorspel het immers als sinds 25 september 2008 tijdens de Algemene beschouwingen: volgens mevrouw Bolle was er toen geen sprake van een crisis en was ik aan het somberen. Twee dagen later ‘viel de bank om’. Of in gewoon Nederlands: stond Fortis op failliet gaan! Inmiddels heeft PvdA-vriend Wouter Bos kosten noch moeite gespaard de banken overeind te houden.

Nieuwsfeit is dat mevrouw Bolle twee dagen voor de kerst wakker geworden is. Ronduit misselijk zijn de gekozen oplossingen en het moment van bekend maken. De kerstboodschap van het PvdA: € 55 miljoen bezuinigen op de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Waar blijf je met de sterkste schouders die de zwaarste lasten moeten gaan dragen? Hoe durf je te denken over bezuinigingen in de thuiszorg terwijl je met het grootse gemak hartstochtelijk pleit voor het bouwen van een Cultuurforum van meer dan € 240 miljoen euro via een ongedekte cheque.

Eerder voor kerst kwam PvdA collega wethouder Kool negatief in het nieuws met zijn einde jaarsuitkering voor langdurige minima. De door de meerderheid van de raad gevraagde € 50 contant of in cadeaubonnen is verworden tot twee tickets voor de musical Mamma Mia. Als het aan de PvdA ligt is het “Met een lege maag naar een voorstelling, nu en in de toekomst”. Ik ben er de afgelopen paar dagen zo ziek van geweest…

Ingrid Gyömörei

Zie ook: Fractievoorzitter Ingrid Gyömörei tijdens de algemene beschouwingen: ‘Investeer in mensen, niet in stenen!’

U bent hier