h

Bestuur Pierrot hardleers

28 januari 2010

Bestuur Pierrot hardleers

Twee missers in nog geen tien maanden. Naar aanleiding van vragen gesteld door de SP, tijdens de commissie van 27 januari, werd duidelijk dat het bestuur van Pierrot weigert op te stappen. Dit is de inmiddels de derde keer op rij dat het bestuur blijkt geeft van grote onkunde. Op 25 november 2009 werd duidelijk dat er opnieuw een groot tekort van € 71.000 was. Opmerkelijk, omdat er in februari 2009 een groot en kostbaar accountantsonderzoek heeft plaats gevonden. Het is een knap staaltje onkunde wanneer je na nog geen jaar het financiële overzicht wederom kwijt bent. Wethouder Bolle (PvdA) bleek opnieuw bereid en opnieuw zonder overleg met de raad het zoveelste financiële gat te vullen.

Hierbij werden twee eisen gesteld: de administratie van beide theaters zou worden gescheiden. En het bestuur zou opstappen. Terechte eisen: het te verwachten exploitatie tekort over 2009 was volgens de wethouder het tweede incident in een korte periode.

Stuitend was het vooral dat de raad om alle informatie moest vragen. De verantwoordelijk wethouder heeft niet de behoefte of het besef gehad om de raad te informeren over zaken die je op het minst opmerkelijk kunt noemen. In de tussenliggende maand is er sprake van een totaal nieuwe situatie. Maar wat ontbrak: informatie van de wethouder. Als de SP niet gevraagd had om agendering was er niets naar buiten gekomen.

Het bleek dat, om een faillissement af te wenden, het geld al was overgemaakt. Het bestuur bleek alleen niet op te willen stappen. Sterker nog: het heeft zelfs een beroep ingesteld tegen de ontvangen brief. Die brief waarin zij eerder akkoord waren gegaan in ruil om voor geld op te stappen. Zoveel brutaliteit kom je niet iedere dag tegen.

Meer verbijsterend waren de woorden van Bolle (PvdA). Wederom roemde zij de inzet van de bestuurders. Al eerder stelde onze fractievoorzitter Ingrid Gyömörei de deskundigheid en de opstelling van de bestuurders aan de kaak. (Zie ons nieuwsbericht Bestuur Pierrot moet nu echt opstappen van 2 december 2009). Als enige aannemelijke verdediging wist de wethouder te zeggen dat zij een faillissement van beide instellingen wilde voorkomen. Dat besef leeft naar mening van Gyömörei ook bij het zittende bestuur van Pierrot: “Alleen hebben zij dit gegeven misbruikt om op een laat moment om de hoek te komen met een rekening van € 71.000. En dit feit vervolgens nogmaals te misbruiken om na ontvangst van het geld, gewoon te blijven zitten. Ik ben er nog niet uit of het desinteresse van de wethouder is of dat zij zich gewoon heeft laten chanteren”.

Wethouder Bolle heeft de SP de toezegging gedaan, vast te houden aan de twee eerder door haar gestelde eisen. Een afschrift van die brief aan het bestuur waarin zij dit bekrachtigt, zal aan de raad worden gestuurd.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Ingrid Gyömörei
Lijsttrekker SP Den Haag

U bent hier