h

Haag Wonen: “Situatie Vergeten Driehoek is Haag Wonen onwaardig”

2 juli 2010

Haag Wonen: “Situatie Vergeten Driehoek is Haag Wonen onwaardig”

“De situatie van de huurwoningen in de Vergeten Driehoek van de Schilderswijk is Haag Wonen onwaardig.” Dat zei Petra van den Berk, directeur van Haag Wonen, op een buurtavond georganiseerd door actiecomité De Vergeten Driehoek en de SP. De woedende bewoners kregen een aantal halve beloftes van Haag Wonen, maar bleven bij hun eis voor huurverlaging van 50%. “Eerst zien, dan geloven,” zeiden de meeste bewoners.
Schilderswijk aan het woord
De zaal zat wederom vol met boze bewoners

Bij de bijeenkomst in wijkcentrum De Mussen gingen zo’n 70 woedende wijkbewoners in gesprek met de directie van de corporatie. De bewoners eisten dat gevaarlijke situaties nog voor 1 augustus worden opgelost. Het gaat om bouwvallige balkons, lekkage, losliggende asbest en schimmels, maar er waren ook klachten over astmatische aandoeningen en vele soorten ongedierte. Een bewoonster klaagde over de lekkage: “Zo hard als het bij anderen buiten regent, regent het bij mij binnen.” Haag Wonen zegt te willen proberen nog deze maand te beginnen met de aanpak van deze acute problemen.

Schilderswijk
De bewoners vertellen hun eisen aan de directie van Haag Wonen

Wouter Groot Koerkamp van het comité: “Er worden al jaren lang beloftes gedaan door Haag Wonen. Het verschil met nu is dat de bewoners zich hebben verenigd. Als ze de beloftes weer niet nakomen, zullen ze wat meemaken. De eis voor huurverlaging is volkomen terecht, gezien de staat van de huizen. Voor een half huis betaalt niemand meer dan half huur.”

U bent hier