h

Haagse TNT’ers nog steeds strijdbaar

12 juli 2010

Haagse TNT’ers nog steeds strijdbaar

Vanochtend is de Haagse SP wederom langs geweest bij de Haagse TNT’ers aan de Waldorpstraat en het Forepark. De SP’ers werden met open arme ontvangen. “Heel goed dat jullie er weer zijn, eindelijk een partij die echt achter ons staat”, liet een TNT’er ons weten.
Bovendien hadden we goed nieuws voor de postwerkers. Sinds vorige week is er namelijk zicht op een verbod op stukloon in de post. De vakbonden hebben de CAO met de nieuwe ‘postpiraten’ opgezegd. En daardoor is een wettelijke regeling van kracht geworden die stukloon, en dus de concurrentie en werken onder het minimumloon, verbied. Dat geeft de vakbonden lucht om nieuwe onderhandelingen met TNT aan te gaan. Want waarom 15.000 mensen ontslaan als er zicht is op een einde aan de oneerlijke concurrentie?

Robert Vergeer Haagse TNT
SP'er Robert Vergeer in gesprek met een medewerker van TNT

“Bovendien,” zo voegde een TNT’er ons toe, ” werft TNT zelf personeel! Ik moet regelmatig van die oranje kaartjes bezorgen met de tekst: ‘Wordt postbezorger – iedereen kijkt naar je uit’. Dus waarom moeten we eruit omdat TNT minder post heeft? Ze werven keihard personeel!” En zo is het inderdaad. TNT wil van echt werk pulpbanen maken. Aan de voorkant halen ze flexwerkers met onfatsoenlijk lage lonen binnen, aan de achterkant schoppen ze hun vaste krachten eruit. “Dit pikken we niet. De vakbond moet eens langskomen, dan kunnen we kijken wat we kunnen doen!”

SP TNT
SP'ers in gesprek met een postbode van TNT

www.reddepostbode.nl
SP peilt sfeer onder Haagse TNT’ers: De maat is vol!

U bent hier