h

Den Haag Zuidwest: Crisis? What crisis?

19 augustus 2010

Den Haag Zuidwest: Crisis? What crisis?

Grote koppen in de krant: ‘vernieuwing van Den Haag Zuidwest stokt’. ‘Economische crisis leidt tot vertraging van jaren’. SP-raadslid Ingrid Gyömörei: “Inmiddels wordt pijnlijk duidelijk dat ik het al die jaren niet mis had, toen ik vroeg om aanpassing van het bouwtempo in dat gebied.” Al vanaf 2004 bestookte Gyömörei de wethouder met vragen over de invloed van de stagnerende economie op de verkoop. Dat effect is door de wethouder categorisch en herhaaldelijk ontkend. Inmiddels is bekend dat zo’n zestig procent van de voorgenomen plannen is uitgesteld of afgeschoten.

Volgens Gyömörei is de wethouder nog steeds in de ontkennende fase. Hij spreekt ronkende woorden over leefbaarheid in de krant. De eerste actie voor leefbaarheid lijkt mij dat bewoners willen weten of hun flat blijft staan! Het is wrang dat de bewoners van het Meleco complex na meer dan 10 jaar de dreiging van de sloopkogel te hebben gevoeld, nu uit de krant mogen vernemen dat de sloop van hun complex aan de Melis Stokelaan, Leggelostraat en de Coevordenstraat niet doorgaat. Gyömörei: “Ik ben benieuwd op welke termijn de corporaties het opgehoopte achterstallige onderhoud weg gaan werken. Sterker nog: ik weet niet of het nog wel mogelijk is dit complex te redden is na tien jaar van grove verwaarlozing.”

Omdat de corporaties weigeren te komen met een nieuwe garantiekaart en de wethouder de raad nog steeds niet informeert heeft Gyömörei een grote hoeveelheid schriftelijke vragen gesteld. “Ik hoop dat ik via deze weg ervoor kan zorgen dat de bewoners van Den Haag Zuidwest nu eindelijk eens te horen krijgen waar ze aan toe zijn!” aldus Gyömörei.

Den Haag Zuidwest: garantiekaart geeft geen garantie

U bent hier