h

Geslaagde demonstratie Schilderswijk

31 oktober 2010

Geslaagde demonstratie Schilderswijk

Ruim honderdvijftig mensen uit de Vergeten Driehoek in de Schilderswijk trokken zaterdag naar het hoofdkantoor van woningcorporatie Haag Wonen. Zij eisten fatsoenlijke huizen. De huizen waar zij nu wonen hebben zeer ernstig achterstallig onderhoud. De demonstratie werd georganiseerd door een actiecomité van bewoners in samenwerking met SP Den Haag.
Bewoners vergeten driehoek

Bij het hoofdkantoor werd een de uitkomst van een enquête overhandigd aan de directie. Ruim de helft van de huishoudens van de wijk heeft meegewerkt aan de enquête. De belangrijkste uitkomst is dat slechts 5% van de mensen tevreden is met de plannen van Haag Wonen om de huizen op te knappen op maar een paar onderdelen. 91% van de bewoners wil dat de huizen worden gesloopt of veel ingrijpender worden gerenoveerd.
Bewoners Vergeten Driehoek
Bewoners uit de Vergeten Driehoek voor het kantoor van Haag Wonen

De huizen hebben scheuren in de muren, plafonds zijn verzakt, er is veel lekkage en schimmel en er zijn veel klachten over ongedierte. Hoewel de bewoners erg boos zijn over de staat van hun huizen, was de sfeer tijdens de demonstratie goed. De mensen riepen leuzen als “Wij pikken geen krotten meer!” en “Fatsoenlijke huizen nu!”. Maandag gaan Actiecomité de Vergeten driehoek en de SP in gesprek met Haag Wonen.

Bewoners vergeten driehoek
De bewoners verzamelen zich in de wijk Bewoners Vergeten Driehoek
De optocht trekt over de Hoefkade Bewoners Vergeten Driehoek
De optocht bereikt Den Haag Holland Spoor Haag Wonen
Directeur van Haag Wonen, Els van der Schans, neemt de uitkomsten van de enquête in ontvangst

U bent hier