h

“Dom en duur” Bestemmingsplan Transvaal uitgesteld

14 januari 2011

“Dom en duur” Bestemmingsplan Transvaal uitgesteld

Ingrid GyömöreiWethouder Norder heeft de behandeling van het bestemmingsplan voor Transvaal uitgesteld na vragen van de SP. De SP vond de plannen voor het bedrijventerrein aan de Uitenhagestraat dom, duur en niet uitvoerbaar. De geplande woningbouw zou daar niet kunnen vanwege de risico’s van een transportleiding voor aardgas. De wethouder heeft meerdere toezeggingen gedaan aan de SP. Fractievoorzitter van de SP Ingrid Gyömörei is blij met de toezeggingen “Gelukkig is het plan nu uitgesteld, er waren nog veel onduidelijkheden.”

Dankzij de SP zal er meer aandacht komen voor de veiligheid. Zo zal de gasunie vaker de transportleiding controleren en onderhouden. De wethouder komt eerst met een voortgangsrapportage voordat er verder over het plan wordt gesproken. In de rapportage zal ook worden gesproken over de financiën. Ook zijn er toezeggingen gedaan voor de bedrijvigheid in de wijk. De wethouder maakt onder andere geen bezwaar tegen een amendement van de SP voor werkwoningen aan de Steijnlaan en zullen er afspraken komen over de zwaarte van de bedrijvigheid op het Uitenhageterrein.

In het oorspronkelijke plan werd het bedrijventerrein aan de Uitenhagestraat omgetoverd tot een woonwijk. Ook waren er plannen om in de toekomst tramlijn 11 zes meter te verplaatsen vanwege diezelfde woningbouw. Bedrijven moesten hierdoor opschuiven. Dit kost de gemeente veel geld en het gaat ten koste van de toch al schaarse parkeerruimte. De SP wil dat er naar een integrale oplossing voor het bedrijventerrein moet worden gekeken en vindt dat de locatie van Karwei een goed alternatief is voor de geplande sociale woningbouw.

Bestemmingsplan Transvaal “Dom, duur en niet uitvoerbaar”

U bent hier