h

SP gaat de wijken in

22 februari 2011

SP gaat de wijken in


Maandag 21 februari ging de Haagse kandidaat voor de Provinicale Staten Jerry Snellink samen met een groep SP-er de deuren langs in Spoorwijk om te vragen hoe het in de wijk gaat. Dinsdag 22 februari gaat een groep SP-ers samen met Tweede Kamerlid Nine Kooiman de Schilderswijk in om te kijken wat daar allemaal speelt. SP'er Snellink gaat vaker de deuren langs en is actief betrokken bij de acties van de huurders. “Om te weten wat er echt speelt in de wijk, moet je regelmatig je met de mensen praten die er wonen. Alleen dan hoor je wat er echt goed en fout gaat.”

Samen met de bewoners van de Rudolf van Brammenstraat en de Vosmaerstraat in Spoorwijk heeft de SP actie gevoerd voor een goed ventilatiesysteem en goed onderhoud van hun huurwoning. Verhuurder Vestia heeft ondertussen toegezegd om het ventilatiesysteem aan te passen. “De acties en het resultaat dat er nu ligt in Spoorwijk toont aan dat actievoeren helpt. Samen sta je sterk. Ik vind het mooi dat wij als SP hun hebben kunnen helpen in hun strijd voor een gezonde woning.”, aldus Snellink.

De SP belde maandag aan bij koopwoningen met dezelfde ventilatiesystemen en warmtepompen als de huurwoningen om te vragen of deze bewoners dezelfde problemen ondervinden. Kandidaat Statenlid Snellink was verrast door de reactie van de bewoners. “Veel mensen wilden uitgebreid hun verhaal vertellen over het ventilatiesysteem en de warmtepomp. We werden regelmatig uitgenodigd om binnen even rustig te praten. We gaan nog vaker de wijk in om dit tot op de bodem uit te zoeken.”

U bent hier