h

Spoorwijk

De Haagse SP is sinds september 2010 begonnen met een buurtonderzoek door deur aan deur in de wijk aan te bellen. Hierbij ontdekte de SP dat verschillende bewoners last hebben van het ventilatiesysteem en warmtepomp in hun nieuwbouwwoningen. Sindsdien strijdt de SP samen met de bewoners voor verbeteringen aan de woningen. Zo heeft de SP samen met de bewoners in november 2010 een zwartboek opgesteld.

SP: 'Heropen buurtbibliotheek in Spoorwijk' (Dichtbij.nl)

"DEN HAAG - De SP heeft vandaag opgeroepen de buurtbibliotheek Spoorwijk te heropenen. De partij kreeg steun van GroenLinks, PvdA en Haagse Stadspartij. Hiermee lijkt zich een meerderheid af te tekenen die voorstander is van de heropening van deze bibliotheek." Bron: Dichtbij.nl

Lees verder

Huurders moeten hun huis uit van Vestia (Den Haag)

"Den Haag. Bewoners van de Rudolf van Brammenstraat hebben jarenlang te weinig huur betaald en moeten dit nu met terugwerkende kracht terugbetalen aan woningcorporatie Vestia." Bron: Radio 1, 1 op straat

Lees verder
28 mei 2014

Vestia vliegensvlug met opeisen van geld

Bewoners van Spoorwijk die al jaren problemen hebben met hun warmtepomp en ventilatiesysteem waren vorige week verrast door een brief van Vestia. Zij moeten hun huurkorting van de afgelopen drieënhalf jaar binnen twee weken terugbetalen, wat per huis om zo’n vijf tot zeven duizend euro gaat. De bewoners van huurdersvereniging ‘Effe Puffe’ hebben de directeur Wonen uitgenodigd om over de brief in gesprek te gaan, maar het verzoek voor een gesprek werd door Vestia afgewezen. De SP is sinds het begin van de acties met de bewoners opgetrokken en is verrast over deze starre houding van Vestia. ‘Toen de bewoners de problemen melden, was Vestia in geen velden of wegen te bekennen. Nu er geld te halen valt, is Vestia er opeens als de kippen bij. Na alle ellende die de bewoners hebben doorstaan, presenteert Vestia nog even de rekening. De bewoners worden hier dubbel gepakt’ , aldus Michael Wijlhuizen van SP Den Haag. De bewoners hebben het geld niet op de bankrekening staan en moeten zich in de schulden steken anders gaat Vestia over tot executiemaatregelingen en dreigen de kosten nog hoger te worden door de inzet van een deurwaarder.

Lees verder
19 april 2013

Avond over vocht- en ventilatieproblemen een succes

Gisteren werd op initiatief van de SP gesproken over vocht- en ventilatieproblemen in (huur)woningen in Den Haag. Hierbij werd niet alleen de GGD uitgenodigd, die hier een onderzoek naar gedaan heeft. Ook de bewoners die kampen met vocht- en ventilatieproblemen kwamen aan het woord. In de afgelopen jaren heeft de SP namelijk veel klachten ontvangen vanuit bewoners uit Spoorwijk en vanuit het complex Via Salsa en Cabo Verde uit Transvaal. De verantwoordelijke woningbouwcorporaties lossen de problemen meestal niet op en geven vooral de huurders de schuld. Reden voor de SP om dit onderwerp in de gemeenteraad te agenderen. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: "Bewoners worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd wanneer zij problemen hebben met het ventilatiesysteem. De problemen blijven vervolgens voortduren en de bewoners krijg in een aantal gevallen zelfs last van gezondheidsproblemen. Tijd voor een oplossing en ik hoop dat deze bijeenkomst een eerste succes is richting een oplossing."

Lees verder
17 april 2013

Vestia weigert nog steeds te luisteren naar huurders

Onlangs vond de rechtszaak plaats die Vestia tegen haar eigen huurders heeft aangespannen. Dit naar aanleiding van een tweetal uitspraken van de huurcommissie. Deze onafhankelijke commissie oordeelde over de gebreken waar de huurders in Spoorwijk soms al tien jaar last van hebben en gaf de huurders gelijk. Zo waren er klachten over het ventilatiesysteem, vocht- en ventilatieproblemen in de woningen en nog steeds functioneert de warmtepomp niet voldoende, waardoor de woningen slecht verwarmd worden en er onvoldoende warm water is om fatsoenlijk te kunnen douchen. Vestia blijft ontkennen en heeft daarom de bewoners voor de rechter gesleept. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei hekelt de arrogante houding van de omstreden woningbouwcorporatie: "In plaats van bewoners voor de rechter te slepen, zou Vestia haar huurders moeten helpen en de gebreken nu eindelijk eens moeten oplossen. Al tien jaar proberen de bewoners de gebreken in hun woningen op te lossen en keer op keer geeft Vestia niet thuis of krijgen de bewoners de volledige schuld."

Lees verder
15 december 2012

Arrogante zet Vestia is klap in gezicht van bewoners

Gisteren werd bekend dat woningbouwcorporatie Vestia de bewoners uit Spoorwijk voor de rechter sleept. De bewoners zijn voor een tweede keer in het gelijk gesteld door de Huurcommissie. Deze onafhankelijke commissie heeft geoordeeld dat de gebreken in de woningen van de huurders nog niet voldoende zijn verholpen en dat daarom de huur wederom met veertig procent wordt verlaagd. Vestia is het hier niet mee eens en sleept de bewoners voor de rechter. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei is furieus: "De houding van Vestia is onacceptabel! In plaats van het oplossen van de problemen waar deze bewoners soms al meer dan acht jaar in zitten, doet Vestia niets anders dan dure advocaten op de bewoners afsturen en een rechtszaak beginnen. Er is niets van overleg geweest tussen Vestia en de bewoners sinds de uitspraak van de huurcommissie. En wanneer Vestia op zoek is naar geld, kan ze beter haar energie en geld steken in een rechtszaak tegen oud-bestuurder Erik Staal die er vandoor is met 3,5 miljoen euro."

Lees verder
8 november 2012

Bewoners Spoorwijk wederom door huurcommissie in gelijk gesteld

De bewoners in Spoorwijk strijden al ruim twee jaar voor een woning zonder gebreken. Vorig jaar nog gaf de huurcommissie Vestia een tik op de vingers en werd de huurprijs met 60% verlaagd, totdat de gebreken aan onder andere de warmtepomp en het ventilatieprobleem verholpen zouden zijn. Volgens Vestia is dit gebeurd, volgens de bewoners slechts voor een deel. Opnieuw moest de huurcommissie een uitspraak doen, omdat Vestia weigerde de bewoners tegemoet te komen. Inmiddels is bekend dat de huurprijs verlaagd blijft, ditmaal met 40%. Tot dat de gebreken aan de warmtepomp en boiler verholpen zijn. "Het wordt een neverending story op deze wijze, het is terecht dat de bewoners opnieuw een huurverlaging krijgen. Ik hoop dat Vestia nu eindelijk eens doet wat ze doen moeten en de gebreken volledig verhelpen in de woningen" aldus SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei.

Lees verder
25 juli 2012

Spoorwijk kampt nog steeds met problemen warmtepomp

In maart heeft de SP een aantal bewonersavonden georganiseerd voor de inwoners van Spoorwijk. Deze bewoners kampen al jarenlang met problemen in hun koopwoning. Zo functioneert de warmtepomp gebrekkig en zijn er klachten over het ventilatiesysteem. Inmiddels heeft de SP een klachteninventarisatie opgesteld en in de afgelopen maanden veel huisbezoeken afgelegd om de problemen goed in kaart te brengen. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: 'de klachten zijn nog erger dan gedacht, bijna elke woning heeft grote problemen met de warmtepomp. Ook klagen veel bewoners over vochtproblemen en schimmel in de woning. Daarnaast zouden de woningen energiezuinig zijn, maar worden de bewoners geconfronteerd met hoge energierekeningen. Onbegrijpelijk voor nieuwbouwwoningen die niet ouder dan zeven jaar zijn!"

Lees verder
21 juni 2012

Actiecomité HaagWonen Ontspoord schrijft brief aan HaagWonen

Naar aanleiding van de klachten die de SP met het actiecomité "HaagWonen Ontspoord" heeft verzameld in Spoorwijk en de klachten die de partij genoteerd heeft op de druk bezochte bewonersavond in mei is er door het actiecomité een brief verstuurd aan HaagWonen waarin de bewoners hun eisen kenbaar maken. Om de buurt op de hoogte te brengen is de SP en het actiecomité afgelopen woensdag de wijk in gegaan om de bewoners een kopie van de brief te geven en ze te vertellen dat we in afwachting zijn van een reactie. We hebben de bewoners ook gewezen op de mogelijkheid bezwaar te maken tegen de huurverhoging van dit jaar. De meeste bewoners reageerden erg enthousiast. "Wat goed dat jullie dit aanpakken! Ik heb al zo vaak geklaagd bij HaagWonen, zo vaak gebeld, maar ze doen niets. Nu gebeurt er misschien iets!"

Lees verder
19 april 2012

Wethouder Norder zegt toe met Vestia te gaan praten

Op donderdag 19 april bracht PvdA-wethouder Marnix Norder een bezoek aan de bewoners in Spoorwijk. Dit bezoek werd gebracht naar aanleiding van een zwartboek wat de bewoners ruim anderhalf jaar geleden aanboden aan de wethouder. Norder was in de veronderstelling dat de problemen inmiddels opgelost waren. Niets is minder waar. De bewoners vertelden de wethouder dat zij nog veel last hadden van vocht in de woningen en een niet functionerende warmtepomp. De wethouder zegde toe dat hij de vochtproblemen gaat onderzoeken en met Vestia in gesprek gaat, zodat de problemen met de warmtepomp hopelijk opgelost kunnen worden. "Ik ben blij dat de wethouder eindelijk na anderhalf jaar de bewoners wil helpen met de vochtproblemen, vol spanning wacht ik de resultaten af. Ook ben ik benieuwd of hij de problemen rondom de warmtepomp, waarbij Eneco en Vestia naar elkaar blijven wijzen, kan oplossen" aldus SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei.

Lees verder

Pagina's

U bent hier