h

SP wil meer jeugdvoorzieningen in Vinex-wijken

23 februari 2011

SP wil meer jeugdvoorzieningen in Vinex-wijken


Jongeren uit Vijvers halen handtekeningen op voor wijkcentrum

De Haagse gemeenteraadsfractie van de SP wil dat er snel voorzieningen voor de jeugd in Ypenburg, Leidscheveen en Wateringse Veld komen. Aanleiding is het bericht in het AD dat de oudere jeugd in Vinex-wijken zich stierlijk vervelen en voor problemen zorgen. De SP was niet verrast door dit bericht, want heeft al eerder met ROOD, de jongerenafdeling van de SP, het gebrek aan voorzieningen aangekaart. “Vorig jaar hebben we samen met de jeugd en ouders van de buurten de Vijvers, Lage Veld, de Eilanden en Zonneveld handtekeningen opgehaald voor een tweede wijkcentrum in Wateringse Veld. De wethouder heeft dit verzoek nog niet omarmt, waardoor de jeugd zich verveelt, met als resultaat mogelijke problemen.”, aldus SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei.

Eind oktober hebben de bewoners en ROOD enkele honderden handtekeningen aan de wethouder aangeboden. De SP heeft de berichtgeving in de krant aangegrepen om schriftelijke vragen te stellen en wil weten of dit wijkcentrum er nu wel komt. Ook is de SP benieuwd welke andere voorzieningen er zijn en komen voor de oudere jeugd in de Vinex-wijken. Gyömörei is vol onbegrip: “Als je jongeren niet de ruimte geeft waar ze kunnen ontspannen, dan zoeken ze zelf een plek op. Dit kan door omwonenden dan snel worden ervaren als overlast. Maar ze hebben geen eigen plek, ze kunnen nergens anders heen.”

De SP wil dan ook dat de er snel een plek komt voor de jongeren. Ambtenaren uit het stadsdeel hadden vorig jaar de jongeren al een mobiel jeugdhonk toegezegd, inclusief budget voor de inrichting. Er blijkt echter geen geld om de bus professioneel te bemannen. De SP fractievoorzitter wil de gemeente aan haar afspraak houden: “Zonder goede voorzieningen voor de jeugd is het vragen om problemen. We moeten nu iets doen voor het te laat is.”

Wethouder Klein negeert wens jongeren Wateringse Veld

Bezoekers vrijmarkt Wateringse Veld steunen actie voor wijkcentrum

U bent hier