h

SP woedend over sluiting buurthuizen

15 maart 2011

SP woedend over sluiting buurthuizen

De SP is woedend dat ze vanuit de krant moesten vernemen dat er 22 buurthuizen worden gesloten. “Niet alleen pakt wethouder Klein wéér de gewone man, maar hij vergeet om eerst de gemeenteraad in te lichten. Een absolute doodzonde. Een discussie over alternatieven voor de bezuinigingen is nu mosterd naar de maaltijd. Dit plan moet direct van tafel of de wethouder kan wat ons betreft zijn spullen pakken.”, aldus SP-raadslid Bart van Kent. Door de politiek doodzonde van de wethouder overweegt de SP om een motie van wantrouwen tegen CDA-wethouder Klein in te dienen. De SP ziet niets in de sluiting van de buurthuizen. Door de hoeksteen van de wijk weg te halen wordt er op korte termijn bezuinigd, maar wordt de rekening in de toekomst in veelvoud neergelegd.

Van Kent vraagt zich af wat de inbreng van het CDA en de PvdA in dit college is. “Eerst werden de portemonnees leeggeroofd van de gewone Hagenaar, daarna werd de cultuur in de wijk fors gekort en nu dreigt het welzijnswerk grotendeels te verdwijnen. Er is niks meer terug te vinden van de christelijke of sociale waarden van het CDA en de PvdA. Het is rauwe liberale afbraakpolitiek dat dit college voert of zoals Rutte het zou zeggen rechts Nederland zal zijn vingers er bij aflikken.” Daarbij komt dat de gemeenteraad door het solistische optreden van Klein voor het blok is gezet. De SP en andere partijen, zoals bijvoorbeeld de PvdA, hebben niet eens de kans gehad om alternatieven voor te stellen. De SP roept de PvdA op om samen naar een alternatief te zoeken voor de bezuinigingen en de buurthuizen te redden.

De komende tijd zal de SP actie voeren om de bezuinigingen op de buurthuizen te voorkomen. Via de website van de Haagse SP (www.denhaag.sp.nl) kunnen mensen hiervan op de hoogte blijven. De SP-fractie heeft van Klein nog niets mogen horen over welke wijkcentra wat hem betreft gesloten moeten worden maar heeft uit de media begrepen dat het om 22 buurthuizen gaat. De SP is bang voor de gevolgen als de sociale functie van het buurthuis wegvalt. “Want van verveling of isolement is nog nooit iets goeds voortgekomen.”

Volgens berichten in de media zouden de volgende buurthuizen en wijkcentra gesloten worden:
Hobbema, de Tuimelaar, de Sprong, Centrum Vermeerstraat en de Loods/Bario in het centrum, wijkcentrum Wateringse Veld, Vrederust en Morgenstond en het Vader- en Moedercentrum Zuidwest in Escamp, de Horst, de Nieuwe School in Haagse Hout, De Vliethage, Jongerencentrum De Keet, Wijkcentrum Lipa en’t Praethuys, Haags Hopje Slachthuis in Laak, de bovenverdieping van de Bras in Leidschenveen/Ypenburg, Tandem in Loosduinen, de Naald en het Ouderkindcentrum in Scheveningen en Buurhuis, De Lijsterbes en De Steeg in Segbroek.

U bent hier