h

Campagne om buurthuizen te redden gestart

5 april 2011

Campagne om buurthuizen te redden gestart


Op maandag 4 april ging de SP met verschillende welzijnsorganisaties en buurthuizen in gesprek over de plannen van wethouder Klein. De SP wil samen met de organisaties, vrijwilligers en bezoekers van de buurthuizen één vuist maken om het welzijnswerk te redden. SP-raadslid Bart van Kent is strijdbaar: "Het gaat niet alleen om het sluiten van 20 buurthuizen, ook het welzijnswerk dreigt grote klappen te krijgen. Achter de cijfers van de bezuinigingen zitten honderden jongerenwerkers, ouderenwerkers en vrijwilligers. Zij zijn de kracht van de wijken, zij maken een wijk mooier, leefbaarder en sterker."

Een aantal organisaties was verbaasd dat het besluit nog niet officieel door de gemeenteraad genomen is. Volgens hun had wethouder Klein duidelijk verteld dat hun buurthuis dicht gaat. Dit is in strijd met wat de wethouder in de gemeenteraad zei. "De gemeenteraad heeft nog geen besluit genomen. Dus we kunnen dit domme plan nog steeds naar de prullemand verwijzen. Alleen moeten we dan wel schouder aan schouder gaan staan om het buurtwerk en de buurthuizen te redden." aldus Van Kent.

De SP zal samen met de organisaties actie voeren. Bart van Kent roept alle werknemers, vrijwilligers en bezoekers van buurthuizen op om naar de vier bijeenkomsten te komen en alle politieke partijen te laten zien wat ze allemaal willen wegbezuinigen. Meer informatie over de bijeenkomsten volgt binnenkort. Hou de website van de SP in de gaten of stuur een mail naar denhaag@SP.nl.

U bent hier