h

Geslaagde aftrap “De bieb moet blijven”

2 april 2011

Geslaagde aftrap “De bieb moet blijven”

Bibliotheek Schilderswijk
Zaterdag werd de campagne “De bieb moet blijven” afgetrapt voor Bibliotheek Schilderswijk door de SP en buurtbewoners. D66 Wethouder Van Engelshoven wil in Den Haag zes van de twintig bibliotheken sluiten. De SP wil dat de bieb voor iedereen toegankelijk blijft en haalde in twee uur tijd ruim achthonderd handtekeningen om de bieb te behouden op. SP-raadslid Bart van Kent is blij met alle steunbetuigingen. “Nog nooit was het zo makkelijk om ergens een handtekening voor te krijgen. Niemand wil de bieb hier kwijt. Als het zo doorgaat hebben we een heftruck nodig om de wethouder de handtekeningen te overhandigen.”

Terwijl de handtekeningen werden verzameld, meldden zich spontaan nieuwe vrijwilligers aan. Van Kent: “Het geeft aan hoe belangrijk de bibliotheek in deze buurt is. De bieb doet veel meer dan alleen boeken uitlenen, dat wordt echt duidelijk als je hier met mensen praat. Veel kinderen doen hier hun huiswerk. De mensen hier in de wijk wonen klein, dan is het niet altijd makkelijk om thuis je huiswerk te doen. De kenniseconomie begint toch echt met leren lezen en huiswerk maken. Sluiten van de bieb is dan ook oliedom.”

Het Haagse stadsbestuur zegt dat iedereen moet bezuinigen. Zo worden naast de bibliotheken ook buurtcentra gesloten en wordt er gekort op armoedebeleid. Het vreemde aan het beleid is dat onlangs nog de belasting is verlaagd voor huisbezitters. Bart van Kent ziet niks sociaals in dit beleid: "Overal moet bezuinigd op worden behalve op de vila's. Het lijkt erop dat deze belastingverlaging voor de rijken moet worden betaald door de bibliotheken. Het is een kwestie van keuzes maken en het is duidelijk dat dit college kiest voor een kil VVD-beleid."

Biep moet blijven

Teken de petitie!

U bent hier