h

SP steunt HTM

18 april 2011

SP steunt HTM


De SP steunt het personeel van HTM die woensdag 20 april met een werkonderbreking protesteren tegen de bezuinigingen op het openbaar vervoer en het in de uitverkoop zetten van de Haagse HTM. De afgelopen jaren is al vele miljoenen bezuinigd op het openbaar vervoer en verdere bezuinigingen zal ten koste gaan van het aantal lijnen en de frequentie van het openbaar vervoer. SP-gemeenteraadslid Bart van Kent zal woensdag zijn steun laten zien door bij de demonstratie op het Spuiplein te zijn. “De bezuinigingen zijn rampzalig voor de kwaliteit van het openbaar vervoer in Den Haag. Als ze doorgaan worden de chauffeurs en het aantal lijnen uitgekleed. De bus- en tramchauffeurs voeren niet alleen actie voor henzelf, maar ook voor de reizigers.”

Door de bezuinigingen dreigen een op de vijf werknemers bij HTM ontslagen te worden en zullen een aantal buslijnen en tramlijnen verdwijnen. De SP is voor investeren in openbaar vervoer en het in eigen handen houden van het stadsvervoer. Aanbesteding heeft niet de gewenste kostenbesparing en kwaliteitsverbetering opgeleverd die beloofd werd. “Het aanbesteden van HTM is een politieke keuze die niet in het belang is van de reizigers. Alle argumenten die werden aangedragen voor aanbesteden zijn allang van tafel geveegd. Maar toch blijven de VVD en het CDA met steun van de PVV vasthouden aan het onnodige aanbesteden. Ik vind dat dom en onbegrijpelijk.”, aldus Van Kent.

Woensdag 20 april zal HTM tussen de ochtend- en avondspits een werkonderbreking houden. Niet alleen de bus- en tramchauffeurs, maar ook het ondersteunde personeel zal het werk neerleggen. Tussen 11.00 en 12.00 uur is er een demonstratie op het Spuiplein.

Reiziger niet gebaat bij marktwerking busvervoer

U bent hier