h

HTM

Het stadsbestuur heeft de HTM aanbesteed. Daarnaast wordt ook nog eens bezuinigd, wat ten koste gaat van de kwaliteit en frequentie van het Haagse stadsvervoer. Bus- en tramchauffeurs hebben onzekerheid over hun baan. De SP is juist voor investeren in openbaar vervoer en dus in de HTM. Dit is de motor van de stad.

Lees hier alles over de acties van de SP om HTM Haags te houden.

1 oktober 2015

PvdA en SP doen voorstellen voor beter tramvervoer

Foto: Anouk Pross

De PvdA en SP hebben gezamenlijk voorstellen opgesteld om het tramvervoer in de regio toegankelijker en beter te maken, die op brede steun kunnen rekenen in de Haagse gemeenteraad. De voorstellen zijn inmiddels overgenomen in een zienswijze, die op 1 oktober door de raad besproken gaat worden. In de zienswijze geeft de raad haar mening over de plannen van de Metropoolregio voor het tramvervoer.

Lees verder
25 april 2015

'Breng top HTM ook onder cao'

Foto: Anouk Pross

De gemeente Den Haag moet er als grootste aandeelhouder van HTM voor zorgen dat topbestuurders van het vervoersbedrijf ook onder de cao vallen. Dit voorstel doen de SP en de Haagse Stadspartij nu HTM werknemers strijden voor betere arbeidsvoorwaarden. “HTM is er voor alle Hagenaars: exorbitante beloningen passen daar wat ons betreft niet bij”, stelt SP fractievoorzitter Bart van Kent. “Door een bovengrens te stellen voor topsalarissen komt er bovendien meer geld vrij voor het personeel”.

Lees verder

Stadspartij en SP: “Duur HTM-nachtnet moet beter en goedkoper” (Den Haag FM)

De Haagse Stadspartij en de Socialistische Partij willen dat het HTM-nachtnet beter en goedkoper wordt. Bron: Den Haag FM

Lees verder

Haagse Stadspartij en SP: Een ritje met de tram is veel te duur (Bron: Omroep West)

"DEN HAAG - De Haagse Stadspartij en de SP stellen vragen over de hoge ritprijzen die de HTM hanteert. Uit onderzoek van de partijen blijkt dat een vergelijkbare tramrit in Rotterdam met de RET zo'n 10 procent goedkoper is." Bron: Omroep West

Lees verder
18 oktober 2013

Verbazing over salaris HTM-directeur

De SP is verbaasd dat de nieuwe directeur van de HTM ruim boven de premiernorm gaat verdienen. De partij roept daarom de nieuwe directeur op het bedrag boven deze norm terug te storten aan het bedrijf. De directeur gaat 237.000 euro per jaar verdienen. SP-lijsttrekker Bart van Kent: "De HTM is een bedrijf wat subsidie krijgt van de overheid. De SP is daarom van mening dat bij zo'n bedrijf de bestuurders nooit meer dan de premiernorm mogen verdienen. Daarnaast zijn vanwege de jarenlange reorganisatie veel mensen ontslagen. Zo'n exorbitant salaris past daar niet bij. Het zou de directeur sieren als hij het salaris daarom terugbetaalt."

Lees verder
5 april 2013

Den Haag verliest geld en invloed HTM

Gisteren is in de gemeenteraad door een meerderheid ingestemd met de verkoop van HTM-aandelen aan de NS. De SP heeft tegen het voorstel gestemd waarin 49% van de gemeentelijke aandelen verkocht worden aan de NS. Met het verdwijnen van de aandelen uit Den Haag, verliest de stad invloed en winst van de HTM afkomstig uit de aandelen. SP-raadslid Bart van Kent: "Zowel op de lange als op de korte termijn levert deze deal weinig extra geld op. Het dividend wat nu nog volledig in het Haagse openbaar vervoer en de stad terecht komt, verdwijnt na 2016 in de zakken van de NS. Wel juichen wij een goede samenwerking tussen HTM en NS toe, maar hiervoor is de aandelenverkoop niet nodig."

Lees verder
28 maart 2013

Verkoop HTM aan NS slecht voor stad

De stad Den Haag en het Haagse openbaar vervoer halen weinig voordeel uit de aandelenverkoop van HTM aan de NS, stelt de SP. Vandaag werd de deal besproken met de wethouder, waarbij de NS 49% van de aandelen van HTM in bezit krijgt. SP-raadslid Bart van Kent: "De extra investeringen worden bijna volledig betaald uit de winst van HTM zelf en niet door de NS. Het is een sigaar uit eigen doos. Daarnaast verdwijnt met de verkoop ook een deel van de zeggenschap over de HTM, voortaan gaat de NS voor een deel de koers bepalen van de HTM. De SP is daarom tegenstander van deze deal. Samenwerking prima, maar de HTM moet Haags blijven!"

Lees verder
7 februari 2013

Uitstel verkoop HTM-aandelen leidt hopelijk tot afstel

Vandaag werd bekend dat de voorgenomen verkoop van HTM-aandelen aan de NS met maanden vertraagd is. SP-raadslid Bart van Kent staat al vanaf het begin sceptisch tegenover dit voorstel. "Aandelen koop je om invloed te krijgen en om geld te verdienen. Zo verliest de gemeente zeggenschap aan de NS, wordt eventuele winst niet meer alleen in het Haagse OV gestopt en is er onduidelijkheid voor het HTM-personeel. Ik hoop daarom dat uitstel, uiteindelijk afstel wordt." aldus Van Kent.

Lees verder
9 oktober 2012

Noodzaak overname van HTM-aandelen door NS niet aangetoond

Vandaag besprak de Haagse gemeenteraad met vertegenwoordigers van de HTM en de NS over een overname van HTM-aandelen door de NS. Volgens de SP is nut en noodzaak van zo'n overname nog niet aangetoond. De ambities die NS en HTM samen hebben zijn ook prima te realiseren door samenwerking tussen beide bedrijven. Een overname van aandelen is dan ook volgens de SP niet nodig. De NS is voornemens om 49 procent van de aandelen van de HTM over te nemen. Op dit moment zijn 100 procent van de aandelen nog in bezit van de Gemeente Den Haag. Op deze wijze heeft de politiek nu nog zeggenschap over de Haagse onderneming, door een overname van aandelen verschuift deze zeggenschap voor een groot deel naar de NS. SP-raadslid Bart van Kent: "Ik hoor mooie ideeën van zowel NS en HTM, men wil bijvoorbeeld bij station Holland Spoor allerlei winkels gaan openen en beide bedrijven willen de aansluiting van bus en tram op de trein verbeteren en reizigersinformatie delen. Dit zijn mooie plannen waarvoor een overname niet nodig is. Hou HTM daarom Haags en laat de aandelen in handen van de Gemeente Den Haag!".

Lees verder
8 augustus 2012

SP wil opheldering over explosieve stijging OV prijzen

In juni ging het tarief in de Haagse bus en tram met 15% omhoog. Begin 2012 ging het tarief al met 6% omhoog. SP-Kamerlid Farshad Bashir heeft aan de minister opheldering gevraagd over deze gigantische verhoging van de tarieven. “Op deze manier jaag je mensen het openbaar vervoer uit, dat is slecht voor de toegankelijkheid van ons openbaar vervoer en voor de bereikbaarheid van Den Haag” Aldus SP-Raadslid Bart van Kent.

Lees verder

Pagina's

U bent hier