h

Emile Roemer in Comedy Live

24 mei 2011

Emile Roemer in Comedy Live

Afgelopen weekend was Emile Roemer gastheer van het BNN programma Comedy Live, deze rol leek hem op het lijf geschreven. Zelf zei Emile Roemer hierover na afloop van de show: “Ik vond het ontzettend leuk hier te zijn. En ik hoefde gelukkig niet alleen grappig te zijn, ik mocht ook mijn boodschap uitdragen.” Dit bleek wel uit de sketches. Natuurlijk waren enkele Haagse SP’ers ook aanwezig in de studio.
Emile Roemer bij Comedy Live
Emile Roemer in SP-jas in het programma Comedy Live

Jan Jaap van der Wal, zelf presentator en komediant in het programma was ook tevreden over het optreden van de politicus Roemer: “Ik vond Emile Roemer's optreden erg goed! Het is duidelijk dat hij weet hoe je een statement moet maken. Dit komt denk ik door zijn ervaring in de Tweede Kamer.”

Comedy Live is zoals de titel al suggereert een live show in het Compagnietheater in Amsterdam. Emile Roemer bereidde zich daar samen met de gehele cast voor op de uitzending. Door de snelle productie gingen de sketches ook in op de actualiteit, zo ook de statement die Emile Roemer eerder in de week maakte in de Tweede Kamer. Jan Jaap van de Wal vond het goed hoe hij demonstratief wegliep van Geert Wilders' beledigende uitspraken. “Het feit dat Emile Roemer een politicus is,” voegde Jan Jaap van der Wal er aan toe, “maakte het er niet makkelijker op. Sommige onderwerpen zijn best gevoelig. Maar uiteindelijk zijn we geen enkele grap uit de weg gegaan.”

Kijk hier de uitzending van Comedy Live terug: hier of hier

U bent hier