h

“Geef ons de ruimte”

11 mei 2011

“Geef ons de ruimte”

Ruimte voor onze Buurt
De sprekers in het wijkcentrum ’t Lindenkwadrant vroegen de gemeentraadsleden om ruimte voor de organisaties in de buurthuizen. Niet alleen een fysieke ruimte om activiteiten te organiseren, maar ook de structurele ruimte als professionele ondersteuning. “Geef ons de ruimte zodat we door kunnen gaan met de activiteiten. Met deze bezuinigingen knijpt de gemeente de organisatie af.”, aldus één van de aanwezigen van de vierde inspreekavond over de welzijnsnota door de gemeente georganiseerd.

Tijdens de vier inspreekavonden, die op initiatief van de SP zijn georganiseerd, waren er veel mensen die vertellen over hun werk in de wijken. SP-gemeenteraadslid Bart van Kent was bij alle vier avonden aanwezig en geïnspireerd door de sprekers: “Het zijn verhalen over initiatieven die mensen bij elkaar brengen. Zo was er vanavond ook iemand van een interreligieuze organisatie die hindoes, moslims en christenen bij elkaar brengt en probeert om mensen uit de verschillende gemeenschappen te laten participeren. Deze organisaties doen waar de mond van vele politieke partijen vol van is, maar worden in hun voortbestaan bedreigt door de bezuinigingen van diezelfde partijen.”

De SP wil juist het goede welzijnswerk en initiatieven in de buurten van Den Haag behouden. Werk dat wijkcentra, organisaties en vrijwilligers de afgelopen jaren hebben opgebouwd, dreigen door de plannen van de gemeente om zeep geholpen te worden. De SP wil de wijkcentra en welzijnsorganisaties na de inspraak avonden ook een podium bieden om te laten zien wat ze doen. De SP organiseert op zaterdag 14 mei een manifestatie op het Spuiplein waar verschillende organisaties en vrijwilligers vanuit heel Den Haag activiteiten organiseren. Na de warming up om 11 uur zullen er verschillende activiteiten zijn voor jong en oud. Die dag kan iedereen op het Spuiplein voetballen, een tangoles volgen of deelnemen aan een workshop acteren of meedoen aan één van de vele andere activiteiten. Het plein voor het stadhuis is voor één dag het grootste buurthuis van Den Haag.

Meer informatie mail denhaag@sp.nl

U bent hier