h

SP en GroenLinks slaan handen ineen tegen sluiting bibliotheken

16 mei 2011

SP en GroenLinks slaan handen ineen tegen sluiting bibliotheken


Aanstaande woensdag 18 mei tussen 12.15 en 13.00 bieden SP en GroenLinks voor het stadhuis hun handtekeningen en zwartboek aan wethouder Van Engelshoven aan. Beide partijen hebben de afgelopen weken handtekeningen en steunbetuigingen opgehaald tegen de voorgenomen sluiting van 7 bibliotheken in Den Haag. Nu slaan de partijen de handen ineen om duidelijk te maken dat wijkbibliotheken keihard nodig zijn om te (leren) lezen, internetten en te ontmoeten.

GroenLinks-Raadslid Arjen Kapteijns: “Het sluiten van de bibliotheken is enorm kortzichtig beleid. Een wijkbibliotheek is voor kinderen, ouderen en mensen met een kleine beurs zoveel meer dan alleen een gebouw waar je boeken kunt lenen. Voor hen, en de leefbaarheid in de wijk, is het sluiten van hun bieb een ramp.”

Raadslid voor de SP Bart van Kent: “Na de bezuiniging op het welzijnswerk is het rigoureus sluiten van wijkbibliotheken de nekslag voor de sociale cohesie in de Haagse wijken. Dit raakt mensen, zo blijkt ook uit de vele handtekeningen die wij hebben opgehaald.”
Tijdens de bijeenkomst woensdag zullen ook veel kinderen aanwezig zijn en kinderboekenschrijver Peter Smit leest voor uit eigen werk.

Voorafgaand aan het aanbieden van het zwartboek van GroenLinks en de handtekeningen van de SP zullen enkele ouders en kinderen aan de D66-wethouder uitleggen waarom hun bibliotheek voor hen zo belangrijk is. Later die dag (om 19.30 uur) wordt in de Gemeenteraadscommissie gesproken over het voornemen van dit rechtse college om het aantal bibliotheken in Den Haag drastisch te reduceren. SP en GroenLinks zullen daarin met gezamenlijke tegenvoorstellen komen om de sluiting van zoveel mogelijk wijkbibliotheken tegen te houden.

Teken de petitie: de biep moet blijven

U bent hier