h

SP hekelt bezuinigingen op de kenniseconomie

19 mei 2011

SP hekelt bezuinigingen op de kenniseconomie

SP-raadslid Bart van Kent hekelt de vernietigende bezuinigingsbijl die D66 wethouder Ingrid van Engelshoven hanteert bij de sluiting van zes wijkbibliotheken. Volgens het SP-raadslid is het onvoorstelbaar dat juist een D66-wethouder wil bezuinigen op de kenniseconomie. Bart van Kent: “Dagelijks worden deze bibliotheken druk bezocht door duizenden scholieren en wijkbewoners. Hier wordt de kenniseconomie opgebouwd, hier worden taalachterstanden weggewerkt en hier wordt cultuur overgedragen. Dus laat het standpunt van de SP helder zijn: de biep moet blijven”.

Bart van Kent bibliotheek Ingrid van Engelshoven
SP-raadslid Bart van Kent overhandigt de handtekeningen aan D66-wethouder Ingrid van Engelshoven

De afgelopen weken heeft de Haagse SP 2604 handtekeningen opgehaald tegen de sluiting van de wijkbibliotheken. Wijkbewoners, scholen en bezoekers van bibliotheken tekende massaal. Woensdagmiddag 18 mei heeft de SP de handtekeningen aangeboden aan wethouder Van engelshoven. “Dit toont aan dat de sluiting van deze wijkbibliotheken zeer ongewenst is en het wordt tijd dat de wethouder luistert naar haar inwoners. We hopen dat de wethouder alsnog besluit om geen bibliotheken te sluiten” aldus Van Kent.

Behoud onze bieb
SP'ers en gebruikers van de wijkbibliotheken bij het overhandigen van de handtekeningen aan de wethouder

Tijdens de campagne van 2010 was het nota bene de Haagse D66 zelf die aandacht vroeg voor de bibliotheken en actie voerde tegen bezuinigingen op de bibliotheken. D66 zei toen “De overheid moet de toegang tot kennis zo laagdrempelig mogelijk houden.” Van Kent: “Helaas moet ik concluderen dat D66 honderdtachtig graden gedraaid is en het niet belangrijk meer vindt om toegang tot kennis te waarborgen”.

U bent hier