h

Fractie voorstander afschaffing wachtgeld voor raadsleden

3 september 2011

Fractie voorstander afschaffing wachtgeld voor raadsleden

De Haagse SP steunt het VVD-voorstel om het wachtgeld voor raadsleden af te schaffen. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: “Een prima voorstel van de VVD, ik had het zelf kunnen indienen. De afgelopen jaren hebben wij vaak gehamerd op het verminderen van de riante vergoedingen voor raadsleden. Wat mij betreft is het afschaffen van het wachtgeld voor raadsleden een eerste stap.”

Teleurgesteld is de SP in de houding van de PvdA, Groenlinks en de Haagse Stadspartij. Alle drie de partijen betoogde in de commissievergadering dat het wachtgeld niet afgeschaft moest worden of pleitten voor een lange overgangsregeling. Gyömörei: “Een raadslid is niet meer dan een gewone Hagenaar. Wanneer een raadslid zijn parttime functie verliest, kan hij of zij gewoon aanspraak maken op WW of Bijstand. Daarom wordt het tijd om deze regeling af te schaffen.”

Wat de SP betreft is afschaffen van het wachtgeld voor raadsleden niet voldoende. “Wij pleiten al jaren voor het verlagen van de vergoeding voor raadsleden. Dit bespaart 300.000 euro. Daarnaast krijgen een aantal oud-wethouders, zoals VVD’er Louise Engering al 7 jaar, grote bedragen wachtgeld. Het wordt tijd dat de gemeente deze oud-wethouders een keer aan het werk krijgt ” aldus Gyömörei.

Haagse SP wil vaart achter sollicitatieplicht wethouders
SP stelt voor om raadsvergoeding met 20% te verlagen

U bent hier