h

Vergeten Driehoek niet meer vergeten

6 december 2011

Vergeten Driehoek niet meer vergeten

Zaterdag 3 december vierden de bewoners van de Vergeten Driehoek samen met de SP dat hun eisen na 2 jaar waren ingewilligd. De buurt, die jarenlang gebukt ging onder achterstallig onderhoud, heeft door actie te voeren een forse huurverlaging weten te realiseren. SP-bestuurslid Hannie van der Sman was al die tijd betrokken bij de actie 'half huis half huur'. Van der Sman: "Deze actie bewijst dat huurders problemen op het gebied van achterstallig onderhoud kunnen aanpakken door samen sterk te staan. Het actiecomité is een voorbeeld voor onze stad: door hun werk is de Vergeten Driehoek niet langer een vergeten stukje Den Haag."

Hannie van der Sman
SP-bestuurslid Hannie van der Sman aan het woord

HaagWonen is tot de slotsom gekomen dat de huizen in de Vergeten Driehoek niet door renovatie tot gezonde, veilige woningen omgetoverd konden worden. De beide Nutscomplexen worden respectievelijk in 2014 en 2017 afgebroken en vanaf 1 augustus van dit jaar betalen de bewoners de helft van de huur tot aan de sloop, zoals zij dit als eis hadden gesteld. Een sociaal beheerplan is inmiddels ook ondertekend zodat leegstand tot aan de sloop wordt voorkomen. Alle betrokken partijen zijn tevreden met dit resultaat.

Sinterklaas
Sint Nicolaas zet de kinderen uit de wijk in het zonnetje

Het overwinningsfeest vormde de kroon op het succes van het actiecomité. Veel mensen die maandenlang betrokken waren bij de actie kwamen samen om onder het genot van muziek, hapjes en drankjes hun succes te vieren. Zelfs Sint Nicolaas kwam langs kom de kinderen uit de wijk in het zonnetje te zetten. De SP werd door de bewonerscommissie van de Vergeten Driehoek bedankt voor haar inzet voor de wijk. Uiteraard was dit bedankje wederzijds: de SP gaf het actiecomité een tegeltje met de tekst 'Durf te strijden, durf te winnen!'.

Felicitaties voor bewoners Vergeten Driehoek

U bent hier