h

Felicitaties voor bewoners Vergeten Driehoek

1 december 2011

Felicitaties voor bewoners Vergeten Driehoek

Zaterdag 3 december organiseert de Vergeten Driehoek in de Schilderswijk een groot feest om hun overwinning te vieren. Ruim 20 jaar was woningbouwcorporatie Haag Wonen vergeten de woningen te onderhouden. Veel bewoners hadden last van rotte kozijnen, lekkages, scheuren in de muren en schimmel. Twee jaar geleden hebben de bewoners zich met steun van de Haagse SP verenigd in het actiecomité “½ huis is ½ huur”. Juli 2011 bereikten de bewoners, de SP en Haag Wonen een akkoord, waarin bijvoorbeeld een forse huurverlaging geregeld was.

SP-bestuurslid Hannie van der Sman: “maandenlang zijn wij actief geweest in de wijk. We zijn bij alle bewoners langs geweest in de wijk met een enquête, we hebben bewonersavonden georganiseerd en diverse acties ondernomen. Dit succes laat zien dat actievoeren helpt!” De bewoners hebben voor elkaar gekregen dat het blok dat het slechtst is onderhouden 50% huurverlaging krijgt, het blok dat er iets beter aan toe is krijgt 20% huurverlaging. Er komt de komende jaren geen huurverhoging. Eerder was al besloten dat de wijk binnen zes jaar wordt gesloopt. De bewoners is beloofd dat zij niet hoeven te wachten op een urgentieverklaring om toch te kunnen verhuizen met de verhuisvergoeding.

Er moest eerst een hoop gebeuren voordat Haag Wonen naar de bewoners luisterde. De bewoners hingen met behulp van de SP de hele wijk vol met spandoeken, de bewoners organiseerde samen met de SP een protestmars richting Haag Wonen en de bewoners bezorgde een kerstwens bij Haag Wonen. Na bijna twee jaar actievoeren door de bewoners ging Haag Wonen overstag.

Het feest van de Vergeten Driehoek zal zaterdag 3 december van 19.00 tot 22.00 plaats vinden in de ShriVishnusschool in de Vergeten Driehoek.

U bent hier