h

SP brengt werkbezoek aan ondernemers Binckhorst

14 februari 2012

SP brengt werkbezoek aan ondernemers Binckhorst

De Haagse SP-fractie en kaderklas zijn op zaterdag 11 februari op werkbezoek geweest bij verschillende ondernemers in de Binckhorst. De afgelopen jaren werden de ondernemers overspoeld met plannen om de gehele Binckhorst grootschalig her in te richten. Door deze plannen hebben de ondernemers al jarenlang in onzekerheid gezeten over wat de gemeentelijke plannen waren met hun onderneming. Sinds enkele maanden is duidelijk geworden dat door de kredietcrisis veel, zo niet alle, plannen voorlopig van de baan zijn. De SP'ers werden rondgeleid door beeldend kunstenaar Wilma Marijnissen die al jarenlang pleit voor behoud van de Binckhorst en bescherming van de ondernemers.

Binckhorst
Haagse SP'ers op bezoek bij een van de ondernemers in de Binckhorst

Binckhorst
Een van de bewoners uit de Binckhorst in gesprek met de groep SP'ers

Verschillende ondernemers gaven aan slecht geïnformeerd te worden door de gemeente en de plannen over de Binckhorst. De ondernemers schuiven soms al jarenlang belangrijke investeringen voor zich uit, omdat zij niet weten of zij hun bedrijf nog lang kunnen voortzetten. Veel bedrijven zijn al tientallen jaren verbonden aan Den Haag en de Binckhorst en twijfelen of zij hun bedrijf voortzetten wanneer zij verplicht Den Haag moeten verlaten. Zo gaf een ondernemer aan: "ik heb sinds '62 mijn bedrijf hier opgebouwd en fors geïnvesteerd in mijn bedrijf. Wanneer ik nu gedwongen moet verhuizen, stop ik ermee. Na al die jaren heeft geen zin om elders weer een bedrijf op te bouwen".

Binckhorst
Een van de ondernemers in zijn bedrijf

De SP'ers hebben een voorlopige inventarisatie gemaakt van de klachten van ondernemers. Opvallend is dat veel bedrijven toekomstplannen hebben en willen investeren. Doordat de gemeente nalaat hen te informeren, zijn zij terughoudend met hun plannen en heerst er veel onzekerheid over de toekomst.


Een kijkje in een autospuiterij

U bent hier