h

Roemer steunt stakende HTM-chauffeurs voor behoud eigen vervoersbedrijf

15 mei 2012

Roemer steunt stakende HTM-chauffeurs voor behoud eigen vervoersbedrijf

SP-leider Emile Roemer was dinsdagochtend aanwezig om bij de spontane staking van HTM-medewerkers de chauffeurs een hart onder de riem te steken. De medewerkers van het Haagse openbaar vervoersbedrijf hebben het Spui geblokkeerd om de aanbesteding van het busververvoer in de stad te voorkomen.

Emile Roemer en de HTM
Emile Roemer bezoekt stakende HTM-chauffeurs (foto: Novum)

De SP heeft vorige week, samen met PvdA, GroenLinks en D66, een wetsvoorstel ingediend dat het voor de vier grote steden (Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Den Haag) mogelijk maakt hun eigen gemeentelijke vervoersbedrijf te behouden. Dit voorstel kan vooralsnog rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. Hiermee komt het politiek draagvlak om steden te verplichten tot aanbesteding van het openbaar vervoer te vervallen.

Roemer: 'Ik sta volledig achter de actie van de HTM-chauffeurs. In de Haagse raad is een meerderheid tegen die verplichte aanbesteding. De gemeenteraad van Den Haag moet een pas op de plaats maken totdat deze wet is behandeld. Den Haag moet de eigen regie houden over haar openbaar vervoer, dat is beter voor de reizigers, het personeel en de stad.'
Ook SP-raadslid Bart van Kent was aanwezig tijdens de demonstratie. In de Haagse gemeenteraad strijdt de SP ook voor het Haags houden van
de HTM. 'We zullen er de komende dagen alles aan doen om de aanbesteding te voorkomen om zo onze HTM Haags te houden' aldus Van Kent.

U bent hier