h

Red het Koorenhuis Festival

20 september 2012

Red het Koorenhuis Festival

Muur van verzetOp 28 september organiseert het Koorenhuis in samenwerking met de Haagse ROOD groep, de jongeren organisatie van de SP, het Red het Koorenhuis Festival. Dit protest-festival is bedoeld om te protesteren tegen de bezuinigingsplannen op het Koorenhuis van Wethouder De Jong (D66), die het einde zullen betekenen van het Koorenhuis.

Het Red het Koorenhuis Festival is bedoeld als een stem van verzet tegen de plannen van D66 Wethouder Marjolein de Jong om 80% van de subsidie in te trekken. Het Koorenhuis heeft zich de laatste jaren flexibel opgesteld en zich weten te hervormen om aan de financiële eisen van de Gemeente te voldoen, en deze nieuwe plannen zouden de doodslag voor het Koorenhuis betekenen. Het Koorenhuis is een van de grootste culturele centra van Den Haag waar duizenden mensen per jaar workshops en lessen volgen op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst en theater. In oktober zal de Gemeenteraad zich uitspreken over de culturele subsidies, een zeer grote beslissing die van levensbelang is voor de culturele sector in Den Haag.

Het Koorenhuis is al een petitie begonnen tegen deze plannen, maar om hun stem nog luider te laten klinken zal er een festival gehouden worden met een bandjeswedstrijd en waar onder andere WOOT, Babyface Nelson, Jonge ondernemers en Permanent Marker te zien zullen zijn.

Het festival wordt gehouden op het Koorenhuis, Prinsegracht 28 in Den Haag.

De toegang is gratis, en de deuren gaan om 20.00 open.

Kom met al je vrienden om te laten zien dat Den Haag niet zonder het Koorenhuis kan!

U bent hier