h

Red het Koorenhuis-festival groot succes

2 oktober 2012

Red het Koorenhuis-festival groot succes

Scherpe gitaarsolo's, stagedives, moshpits, maar ook hiphop: het Red het Koorenhuis-festival was vrijdagavond een groot succes. Zo'n tweehonderd muziekliefhebbers, jong en oud, kwamen bijeen om te luisteren naar gevestigde bands als Baby Face Nelson en jong talent, dat deelnam aan de bandjeswedstrijd.


Daria Janssen van ROOD Den Haag bij de muur van verzet

Het Red het Koorenhuis-festival werd georganiseerd door ROOD Den Haag, in samenwerking met cultureel centrum het Koorenhuis. De gemeente Den Haag wil 80% van de subsidie schrappen, waardoor het centrum, een begrip in Den Haag, haar deuren noodgedwongen zal moeten sluiten. Al maanden voert ROOD samen met het Koorenhuis actie om sluiting te voorkomen. Vrijdagavond was de volgende stap in de actie: een geslaagd festival.

Op dat festival was onder meer een bandjeswedstrijd, die gewonnen werd door White Lash, die met haar aanstekelijke punkrock de zaal in beweging bracht. Op de tweede plaats eindigden de Jonge Ondernemers, een verrassende en talentvolle hiphop-act. Derde werd The Shades. Winnaar White Lash krijgt, net als de Jonge Ondernemers, twee bandcoaches door het Koorenhuis maar mag ook optreden op The Hague Band Stand.

Het festival werd een groot succes. De 'Muur van Verzet' die ROOD Den Haag bouwt tegen de bezuinigingen op het Koorenhuis, groeide naar mate de avond vorderde. Complimenten waren er voor ROOD-contactpersoon Kees Versseput, die de afgelopen tijd ondanks een drukke campagne een fantastisch festival organiseerde. Kritiek was er op de gemeente Den Haag. Terwijl bezuinigd wordt op culturele activiteiten zoals het Koorenhuis, worden er miljoenen uitgegeven aan dure prestigeprojecten. "Onbegrijpelijk. Als Den Haag echt Culturele Hoofdstad van Europa wil worden, dan is het onmogelijk om tegelijkertijd het Koorenhuis dicht te bezuinigen", aldus een Haagse muzikant.

U bent hier