h

Bewoners Spoorwijk wederom door huurcommissie in gelijk gesteld

8 november 2012

Bewoners Spoorwijk wederom door huurcommissie in gelijk gesteld

De bewoners in Spoorwijk strijden al ruim twee jaar voor een woning zonder gebreken. Vorig jaar nog gaf de huurcommissie Vestia een tik op de vingers en werd de huurprijs met 60% verlaagd, totdat de gebreken aan onder andere de warmtepomp en het ventilatieprobleem verholpen zouden zijn. Volgens Vestia is dit gebeurd, volgens de bewoners slechts voor een deel. Opnieuw moest de huurcommissie een uitspraak doen, omdat Vestia weigerde de bewoners tegemoet te komen. Inmiddels is bekend dat de huurprijs verlaagd blijft, ditmaal met 40%. Tot dat de gebreken aan de warmtepomp en boiler verholpen zijn. "Het wordt een neverending story op deze wijze, het is terecht dat de bewoners opnieuw een huurverlaging krijgen. Ik hoop dat Vestia nu eindelijk eens doet wat ze doen moeten en de gebreken volledig verhelpen in de woningen" aldus SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei.


Een deel van de bewonersgroep 'Effe puffe? Liever niet!'

De huurcommissie heeft geconcludeerd dat het nieuwe ventilatiesysteem eindelijk een verbetering is. De bewoners van actiegroep 'Effe puffe? Liever niet!' erkennen dit ook. Echter is de boiler in combinatie met de warmtepomp niet in orde. Zo is de douchetijd nog steeds veel te kort en werkt de verwarming niet naar behoren. Men kan in de eengezinswoningen maar vijftien minuten douchen. Het is wederom wachten op Vestia. Gyömörei: "Ik hoop dat de problemen nu eindelijk een keer opgelost worden. De mensen zijn al ruim acht jaar bezig om hun gelijk te krijgen en zijn nu ook al tweemaal in het gelijk gesteld door de huurcommissie. Vestia, handel nu eens!"

U bent hier