h

Huurders Vestia worden dubbel benadeeld

20 januari 2013

Huurders Vestia worden dubbel benadeeld

Onlangs heeft wethouder Marnix Norder een voorstel gedaan om met 80 miljoen euro Vestia te steunen. De SP in Den Haag heeft grote twijfels over de plan. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: "Hiermee wordt Vestia voorgetrokken ten opzichte van andere corporaties. Eerst maakt Vestia er een janboel van en vervolgens krijgt het bedrijf 80 miljoen euro van de gemeente Den Haag. Ik denk dat in deze financieel zware tijden de andere Haagse corporaties ook wel zitten te wachten op zo'n kado. Daarnaast worden de huurders ook nog eens dubbel gepakt. Hogere huren, slechter onderhoud en via belastingcenten ook nog eens meebetalen aan extra financieel steun aan Vestia. Niet doen dus!"

De SP vraagt zich ook af welk effect dit plan van de wethouder heeft op het landelijke herstelplan Vestia van de Rijksoverheid. Het Haagse plan fietst daar namelijk dwars doorheen en daarom stelt de partij voor dit plan voor te leggen aan de minister. Ook wil de SP dat dit voorstel van de wethouder voorgelegd wordt aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), omdat alleen Vestia staatssteun krijgt van de gemeente en de andere corporaties niet.

Als laatste hoopt de SP dat Vestia weer snel gaat doen wat een woningbouwcorporatie hoort te doen. "Het wordt tijd dat Vestia na alles wat ze in Den Haag verrampeneerd hebben weer normaal woningen gaat verhuren, projecten gaat ontwikkelen in Den Haag en woningen verkoopt. Dit is nu door de minister verboden, maar zet grote delen van Den Haag op slot" aldus Gyömörei.

Inwoners bloeden voor misstappen Vestia

U bent hier