h

Felicitaties voor Straatpastoraat en Exodus

6 februari 2013

Felicitaties voor Straatpastoraat en Exodus

Vandaag werd bekend dat de subsidie van het Straatpastoraat en Exodus in 2013 blijft bestaan. Hierdoor kunnen beide organisaties in ieder geval in 2013 het nuttige werk in de stad voortzetten. Over de toekomst na 2013 blijven beide organisaties in gesprek met het stadsbestuur. De SP feliciteert beide organisaties met dit mooie resultaat. SP-raadslid Bart van Kent: "Eerder wilde het stadsbestuur beide organisaties nog wegbezuinigen. Slecht voor de stad en haar inwoners, daarom brak de SP een lans voor beide organisaties. We zijn blij dat de wethouder onze suggesties heeft overgenomen en dat beide organisaties blijven bestaan. Felicitaties aan het adres van het Straatpastoraat en Exodus!"

Beide organisaties zijn klein van opzet, werken vaak met een deel vrijwilligers en zijn hierdoor vrijwel gevrijwaard van bureaucratie. De SP is daarom van mening dat deze beide instellingen een pluim verdienen en is verheugd dat deze uiterst efficiënte organisaties behouden blijven.

Exodus begeleidt gedetineerden die aan het eind van hun straf zitten en ex-gedetineerden die net uit de gevangenis komen. Deze begeleiding is belangrijk om deze mensen te helpen terugkeren in de maatschappij. In de gevangenis wordt deze groep daar niet voldoende op voorbereid. Exodus heeft bewezen zeer succesvol te werken. Mensen die begeleid worden door deze organisatie zijn succesvoller en vallen minder terug in het oude criminele gedrag, dit varieert van een afname van tien tot ruim dertig procent. Hiermee kost de organisatie Exodus veel minder voor de maatschappij, dan het uiteindelijk opbrengt door minder criminaliteit.
Het Straatpastoraat verzorgt de hulp voor mensen die tussen wal en schip belanden. Het pastoraat helpt en begeleidt dak- en thuislozen op straat die hulp nodig hebben, fungeert als laatste vangnet en verzorgt ook de uitvaart wanneer er geen familie beschikbaar is om dit te regelen. Zij zijn het eerste stapje dat onontbeerlijk is voor toeleiding naar verdere hulpverlening. Het Straatpastoraat werkt nauw samen met andere hulpverlenende instanties om de noden van de onbereikbare individuen in de samenleving te verzachten en via de ontstane vertrouwensband een verder traject van hulpverlening mogelijk te maken.

Wegbezuinigen Exodus en Straatpastoraat onbegrijpelijke en asociaal
Schrappen Straatpastoraat zoveelste domme bezuiniging

U bent hier