h

19 maart: thema-avond thuiszorg met kamerlid Leijten

12 maart 2013

19 maart: thema-avond thuiszorg met kamerlid Leijten

Dinsdag 19 maart organiseert de SP-afdeling Den Haag een actie- en informatieavond over de thuiszorg. Met Tweede Kamerlid Renske Leijten en SP-raadslid Bart van Kent wordt gesproken over de aangekondigde plannen van het kabinet om de thuiszorg zo goed als af te schaffen. Thuiszorg medewerkers, zorgontvangers, leden en andere geĂ¯nteresseerden zijn van harte welkom om hierover mee te praten. De avond begint om 19:30 uur (inloop vanaf 19.00) in het Buurthuis de Regenvalk, Weimarstraat 69. Deze avond is ook ter voorbereiding van de landelijke protestmanifestatie die op 6 april in Den Haag zal plaatsvinden.

In de plannen van VVD en PvdA wordt 75% van het budget voor thuiszorg geschrapt. Tienduizenden banen komen hiermee op de tocht. Bovendien leidt het schrappen van banen in de thuiszorg tot verwaarlozing, vereenzaming en vervuiling van mensen die nu nog thuiszorg ontvangen. SP-woordvoerder zorg in de Haagse gemeenteraad Bart van Kent: "Huishoudelijke zorg is meer dan schoonmaken. Door hun opleiding en signalerende functie zijn thuiszorgers de ogen en oren voor de hele zorg. De gevolgen van deze grove bezuiniging zijn groot voor Den Haag. Ik roep daarom iedereen op om 19 maart aan te sluiten bij de zorgavond en samen met ons plannen te smeden tegen deze asociale bezuinigingen!".

November vorig jaar werd al een SP-voorstel in de Haagse gemeenteraad aangenomen, die stelde dat de afbraak van de thuiszorg door het huidige kabinet onaanvaardbaar is. De wethouder kreeg de opdracht mee om te inventariseren wat de gevolgen zijn van deze afbraak, een brandbrief aan de minister hierover te sturen en tot slot publiekelijk afstand te blijven nemen van deze onaanvaardbare kabinetsplannen. "Ruim drieduizend mensen in Den Haag verliezen hun thuiszorg wanneer de kabinetsplannen doorgaan. De mensen die nog wel thuiszorg blijven ontvangen, worden met driekwart gekort. Ook verliezen ruim 2000 mensen hun werk. Dit heeft grote gevolgen. Mensen kunnen minder lang thuis blijven wonen en zullen eerder in een verzorgingstehuis belanden. Ook worden mantelzorgers met nog meer werk overladen. Dit is onaanvaardbaar en het is nu tijd voor actie!" Aldus van Kent.

De SP nodigt iedereen uit om hierover op 19 maart in gesprek te gaan over de plannen.

Gemeenteraad Den Haag noemt afbraak thuiszorg onaanvaardbaar

U bent hier