h

Extra aandacht nodig voor achterstallig onderhoud

18 juni 2013

Extra aandacht nodig voor achterstallig onderhoud

Bij de bespreking van de jaarrekening 2012 heeft de SP aandacht gevraagd voor het achterstallig onderhoud bij huurwoningen. Vanwege de crisis komt het dikwijls voor dat voorgenomen sloopplannen niet uitgevoerd worden en hierdoor de woningen verkrotten. Ook vroeg de partij aandacht voor de financiële onduidelijkheid rondom grote projecten in de stad. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: "Op het dossier van ruimte en wonen is de crisis nu goed voelbaar. Het is daarom belangrijk dat er over de grote projecten snel duidelijkheid komt en dat huurders niet de dupe worden van stadsvernieuwingsprojecten die stranden."


Schimmel in een woning in de Vergeten Driehoek, waar veel achterstallig onderhoud was te vinden

De SP had ook complimenten. Zo was de partij blij dat bij de gemeentelijke Dienst Stedelijke Ontwikkeling eindelijk orde op zaken is gesteld. Jarenlang was deze dienst financieel een probleem. Ook is SP verheugd met de voorgenomen bouw van huurwoningen voor studenten in het Statenkwartier. "Een goede stad is een gemengde stad. En gezien het hoge aantal koopwoningen in dit deel van de stad, is het goed dat hier nu ook huurwoningen worden toegevoegd." aldus Gyömörei.

Zorgen zijn er ook nog steeds. Zo is het nieuwe kabinetsbeleid rampzalig voor de Haagse woningmarkt. Een van deze eisen is dat grote woningen, bijvoorbeeld geschikt voor gezinnen, afgestoten moeten worden door de woningbouwcorporatie. Hierdoor worden de mogelijkheden om geschikte woonruimte te vinden voor gezinnen met een smalle beurs zeer lastig. De SP vroeg wat de gevolgen exact zijn voor de stad en wat hier nog aan gedaan kan worden.

U bent hier