h

Kom ook: zorgmanifestatie 8 juni

3 juni 2013

Kom ook: zorgmanifestatie 8 juni

Zaterdag 8 juni zal er een grote zorgmanifestatie plaatsvinden in het Amsterdamse Oosterpark. De SP roept iedereen op die de zorg een warm hart toedraag, werkt in de zorg of zelf client is in de zorg om zich deze zaterdag aan te sluiten bij deze manifestatie. SP-raadslid Bart van Kent: "Op 10 juni praat de Tweede Kamer over de toekomst van de zorg, waaronder de voorgenomen duizenden ontslagen in de thuiszorg. Het is nu van groot belang om de politiek te laten weten dat we deze botte bezuinigingen niet pikken. Kom dus allen zaterdag 8 juni naar het Oosterpark!"

Ondanks het recent afgelosten zorgakkoord, zijn de bezuinigingen van PvdA-staatssecretaris Van Rijn nog steeds niet van de baan. In het huidige akkoord wordt nog steeds veertig procent van de thuiszorg afgeschaft. "Wanneer de plannen doorgaan, zijn de gevolgen voor Den Haag groot. Mantelzorgers die nu al vaak overbelast zijn, krijgen het nog drukker. Ook zullen ouderen die hulp nodig hebben eerder in een verpleeg- of verzorgingstehuis terecht komen. En medewerkers die nu nog in de thuiszorg werken, verliezen dan hun baan. Dit kunnen we niet laten gebeuren. Sluit je daarom aan om een van de domste bezuiniging uit de afgelopen tien jaar tegen te houden!" aldus Van Kent.

De manifestatie start om 12 uur met een demonstratie, het programma zal rond 15.00 uur afgelopen zijn Zie voor meer informatie de website van Abvakabo FNV.

U bent hier