h

Chiel Huffmeijer 'Grootste Graaier' van Den Haag

29 november 2013

Chiel Huffmeijer 'Grootste Graaier' van Den Haag

Bestuursvoorzitter Chiel Huffmeijer van het HagaZiekenhuis is als winnaar uit de bus gekomen bij de 'Grootste Graaierverkiezing'. De ontmoedigingsprijs, een gouden hark, werd aan de bestuursvoorzitter uitgereikt door SP-Lijsttrekker Bart van Kent. Huffmeijer toonde zich een slechte winnaar en weigerde de prijs in ontvangst te nemen. Bart van Kent: "Het is jammer dat men de prijs niet in ontvangst wilde nemen. Het salaris wordt met publiek geld betaald en de heer Huffmeijer zou hierover ook publiekelijk verantwoording moeten afleggen. Toch hopen we dat de boodschap is aangekomen en dat de heer Huffmeijer een deel van z'n salaris inlevert."


De bestuursvoorzitter weigerde de prijs in ontvangst te nemen en stuurde zijn persvoorlichter

De bestuursvoorzitter verdiende in 2011 zo'n 322.743 euro per jaar, aangevuld met een auto van de zaak voor 55.019 euro per jaar. Vorige jaar is Huffmeijer nog meer gaan verdienen volgens het jaarverslag over 2012. De SP roept de voorzitter op om een deel van het salaris in te leveren, zodat deze niet meer dan de minister-president verdiend. "Het is lastig te verteren dat in tijden van crisis en bezuinigingen, organisaties die betaald worden met belastinggeld, hun directies meer betalen dan de minister-president. Wat de SP betreft moet belastinggeld niet uitgegeven worden aan dikke auto's en dikke salarissen van ziekenhuisdirecteuren, het kan beter besteed worden aan goede zorg." aldus Van Kent.

De Haagse SP organiseerde de verkiezing om aandacht te vragen voor de extreem hoge salarissen bij organisaties die subsidie van de gemeente ontvangen. Genomineerd waren: Chiel Huffmeijer (HagaZiekenhuis), Willem Geerlings (Medisch Centrum Haaglanden), Willem Krzeszewski (Staedion Wonen), Stephan Valk (Parnassio/BAVO zorg) en Evert de Glint (Woonzorgcentra Haaglanden). Allen verdiende in 2011 ruim boven het salaris van de minister-president.

 

Haga: Niets mis met salaris ziekenhuistopman Omroep West - 29-11-2013
'Grootste graaier' weigert prijs (vanaf 5.15 min) Telegraaf - 29-11-2013
Bestuursvoorzitter van HagaZiekenhuis Grootste Graaier van Den Haag Dichtbij - 29-11-2013
SP reikt prijs Grootste Graaier uit Infothuis.tv - 29-11-2013

 

U bent hier