h

Grootste Graaier

Sinds 2013 organiseert de SP de verkiezing van de Grootste Graaier van Den Haag. Deze oneervolle prijs is in het leven geroepen om topsalarissen in de (semi) publieke sector aan de kaak te stellen. Stemmen voor deze verkiezing kan via www.grootstegraaier.nl. In 2013 won Chiel Huffmeijer, bestuursvoorzitter van het HagaZiekenhuis, de titel 'Grootste Graaier van Den Haag'. 

18 mei 2016

‘Laat gegraai aan de top negatief meewegen bij aanbestedingen’

Nu de Raad van State heeft geoordeeld dat de Haagse aanpak van topinkomens in strijd is met de wet, moet het college het kind niet met het badwater weggooien. Dit stelt SP gemeenteraadslid Aisha Akhiat in reactie op het nieuws dat wethouder De Bruijn de korting op subsidies bij 25 instellingen met graaiende topbestuurders terugdraait. “Deze tegenslag mag niet het einde betekenen van de strijd tegen zelfverrijking in de Haagse publieke sector. Daarom wil de SP dat exorbitante inkomens voortaan negatief meewegen bij aanbestedingen en waar mogelijk contracten met instellingen met graaiende topbestuurders worden beëindigd”, stelt Akhiat.

Lees verder
3 februari 2016

Graaiende topman Parnassia weigert oneervolle prijs

Foto: Lesley Arp

Met een derde van bijna 1000 stemmen heeft Parnassia-topman Stephan Valk de tweede editie van de Grootste Graaier-award gewonnen. De Haagse SP lanceerde deze ludieke prijs uit protest tegen exorbitante topsalarissen in de (semi)publieke sector. SP fractievoorzitter Bart van Kent: “Helaas is de heer Valk moedig genoeg om zijn zakken te vullen, maar te laf om de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen.”

Lees verder
7 juli 2015

Rechter oordeelt: aanpakken graaiers is mogelijk!

De SP is verheugd over het feit dat de gemeente Den Haag door kan gaan met het aanpakken van topinkomens bij (semi)publieke instellingen. Dit blijkt uit een recente uitspraak van de rechter, die oordeelde dat instellingen die buitensporige salarissen uitbetalen door de gemeente op hun subsidie mogen worden gekort. De SP verzet zich al jaren tegen topinkomens in de (semi)publieke sector, en heeft om die reden de Grootste Graaierverkiezing in het leven geroepen.

Lees verder
21 juni 2015

Grootste Graaieractie in Escamp en Laak

Foto: Hannie van der Sman

Wie wordt de Grootste Graaier van 2015? Deze oneervolle verkiezing voor veelverdieners in de (semi) publieke sector is nog altijd in volle gang. Afgelopen week haalde de SP Den Haag stemmen op in Escamp en Laak. Nog niet gestemd? Ga dan gauw naar www.grootstegraaier.nl!

Lees verder
15 mei 2015

Grootste Graaieractie in Loosduinen en Mariahoeve

Foto: Hannie van der Sman

In de meivakantie konden Hagenaars op verschillende plekken stemmen op de Grootste Graaier van Den Haag. De SP organiseert deze oneervolle verkiezing om aandacht te vragen voor exorbitante topinkomens in de (semi)publieke sector. Voor deze verkiezing kan ook online worden gestemd op www.grootstegraaier.nl.

Lees verder
13 maart 2015

Winkelend publiek kiest Grootste Graaier

Foto: SP Den Haag

Op donderdagavond 12 maart trapte de SP op de Grote Marktstraat de Grootste Graaierverkiezing af. Vijf bestuurders van (semi)publieke organisaties die ruimschoots meer dan twee ton per jaar verdienen zijn genomineerd. Het winkelend publiek mocht ter plekke stemmen op de grootste graaier en op symbolische wijze het geld van de vijf genomineerden ‘terugpakken’.

Foto: Inge van de Vooren
Lees verder
11 maart 2015

SP trapt Grootste Graaierverkiezing af

Op donderdag 12 maart trapt de SP op de Grote Markt om 19.00 uur de Grootste Graaierverkiezing af. Vijf bestuurders van organisaties die subsidie krijgen van de overheid zijn genomineerd. Allen verdienen ze ruimschoots boven de twee ton per jaar. Tijdens de aftrap op 12 maart kan het winkelend publiek het geld van de 5 genomineerde graaiers 'terugpakken'.

Foto: SP Den Haag
Lees verder
29 november 2013

Chiel Huffmeijer 'Grootste Graaier' van Den Haag

Bestuursvoorzitter Chiel Huffmeijer van het HagaZiekenhuis is als winnaar uit de bus gekomen bij de 'Grootste Graaierverkiezing'. De ontmoedigingsprijs, een gouden hark, werd aan de bestuursvoorzitter uitgereikt door SP-Lijsttrekker Bart van Kent. Huffmeijer toonde zich een slechte winnaar en weigerde de prijs in ontvangst te nemen. Bart van Kent: "Het is jammer dat men de prijs niet in ontvangst wilde nemen. Het salaris wordt met publiek geld betaald en de heer Huffmeijer zou hierover ook publiekelijk verantwoording moeten afleggen. Toch hopen we dat de boodschap is aangekomen en dat de heer Huffmeijer een deel van z'n salaris inlevert."

Lees verder
18 oktober 2013

Verbazing over salaris HTM-directeur

De SP is verbaasd dat de nieuwe directeur van de HTM ruim boven de premiernorm gaat verdienen. De partij roept daarom de nieuwe directeur op het bedrag boven deze norm terug te storten aan het bedrijf. De directeur gaat 237.000 euro per jaar verdienen. SP-lijsttrekker Bart van Kent: "De HTM is een bedrijf wat subsidie krijgt van de overheid. De SP is daarom van mening dat bij zo'n bedrijf de bestuurders nooit meer dan de premiernorm mogen verdienen. Daarnaast zijn vanwege de jarenlange reorganisatie veel mensen ontslagen. Zo'n exorbitant salaris past daar niet bij. Het zou de directeur sieren als hij het salaris daarom terugbetaalt."

Lees verder
11 juni 2013

Grootste graaierverkiezing slaat aan

De verkiezing van de 'grootste graaier' van Den Haag slaat aan. Er zijn veel stemmen binnengehaald en veel steunbetuigingen binnengekomen. Ook hebben wij op de spontane steun van Winifred Trost en Anneleen Beek kunnen rekenen. Zij hebben meer dan 600 stembiljetten verspreid in hun buurt. De dames zijn boos over het enorme inkomen van Willem Krzeszewski, directeur van Staedion wonen. Zij hebben eigenhandig de stembiljetten gekopieerd en verspreid in de buurt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier